.
News Image

Urban Trad komt met nieuwe single

Urban Trad verrast met dansbare single ‘Devant toi’.




“Verrassend, vernieuwend en herboren”, zo klinkt de nieuwe Urban Trad-single ‘Devant toi’. Na hun eerste Nederlandstalige single ‘De wind neemt alles mee’, trekken ze een nieuwe muzikale kaart uit hun stapeltje. Revelatie Mariana Tootsie kroop in haar pen, Alexis Arakais zat in de studio achter de knoppen en Nash & Pepper zorgden voor de remix, waardoor het internationale plaatje compleet is.


Geef Mariana Tootsie een podium met haar vaste muzikanten en dan is de charismatisch Brusselse met Griekse roots tot veel in staat. Haar voorliefde voor Etta James, Ella Fitzegerald en Joni Mitchell steekt ze nooit onder stoelen of banken, en hoe groot haar talent is, bewijst ze met de nieuwe single van Urban Trad ‘Devant toi’, waarvoor zij de tekst voor haar rekening nam.



Sinds het vertrek van Yves Barbieux is het muzikale roer bij Urban Trad omgegooid; Soetkin, Veronica, Dirk, Philip en Bert varen een eigentijdse koers, die het best aanleunt bij ‘wereldmuziek’. En laten we niet vergeten dat de groep ons land nog eens op de internationale muziekkaart zette, toen ze in 2003 met ‘Sanomi’ deelnamen aan het Eurovisiesongfestival. Dat jaar werd België tweede en na de winst van Sandra Kim, blijft dit nog steeds het beste resultaat dat ons land tot nu toe behaalde.




Wilfried Brits, manager: “Het is mooi om zien hoe Urban Trad doorheen de jaren gegroeid en geëvolueerd is als groep. Je ziet dat ze allemaal plezier hebben als ze muziek maken en dat komt omdat het allemaal gepassioneerde metgezellen zijn. Daarom blijf ik mee aan de kar trekken én ook omdat ze in het buitenland nog steeds op handen worden gedragen. Ook in ons land voel ik nog steeds hun populariteit. Urban Trad blijft verrassen. Ook nu weer, met de nieuwe single ‘Devant toi’, wat voor mij weer een pareltje is, al zeg ik het zelf!”

Bio van Urban Trad

Meer Over:

Urban Trad