.
News Image

Nieuwe single Urban Trad

Urban Trad in het Nederlands!


Urban Trad is terug, en hoe!



‘Is er voor Urban Trad leven na Yves Barbieux?’ Op de vraag die hier en daar gesteld werd is er slechts één antwoord: klinkend ‘ja!!!’



Urban Trad was met ‘Sanomi’ runner-up tijdens het Eurovisiesongfestival van 2003. Het nummer was de exponent van een decennium frisse en inventieve muziek van een formatie die niet te beroerd was om vele grenzen af te tasten. Soetkin Collier, Veronica Codesal, Dirk Naessens en Philip Masure vonden het vertrek van Yves dan ook niet het eindpunt van een mooie reis, maar een uitdaging om nieuwe horizonten te verkennen. Anno 2016 staat de band, zoals de naam al aangeeft, nog altijd voor ‘steedse traditionele muziek voor de 21ste eeuw’. Meteen een preciezere omschrijving dan het containerbegrip ‘wereldmuziek’. Doedelzak, fluiten en accordeon werden “ontslagen” en gitaarwizzard Bert Verschueren nam de muzikale leiding over. Wat het publiek te horen krijgt is ‘folk music, stuck in the middle of rock ’n roll’.



De muzikale transformatie vertaalt zich inmiddels in een eerste single; ‘De wind neemt alles mee’. Urban Trad in het Nederlands, verrassend. “De mensen zijn enthousiast als ik hen onze nieuwe muziek laat horen. Ze klinkt veelbelovend en modern en is toegankelijk voor een groot publiek”, klinkt het bij hun manager Wilfried Brits. Bij ons verschijnt ‘De wind neemt alles mee’, maar Urban Trad heeft gelijktijdig ook een nieuwe versie opgenomen van het originele nummer ‘Le Vente Nous Portera’ dat afkomstig is van de Franse rockband Noir Désir, die er vijftien jaar geleden een grote hit mee had.


Bio van Urban Trad

Meer Over:

Urban Trad