.
News Image

Undercover Taboe en Over water genomineerd voor Cinequest

Helft van nominaties voor Eén-programma’s.
De Eén-programma’s Undercover, Taboe en Over water zijn geselecteerd voor de 29ste editie van het gerenommeerde Cinequest Film & Creativity Festival, een van de belangrijkste Amerikaanse festivals dat jaarlijks plaatsvindt in San Jose, de hoofdstad van Silicon Valley.

In de categorie ‘Television Series, Long-Form’ nemen de drie programma’s het op tegen The blackout uit Rusland, M uit Argentinië en Joe all alone uit het Verenigd Koninkrijk. Eén sleept zo de helft van de nominaties in deze categorie in de wacht.

Olivier Goris, netmanager Eén:
Dat we met Eén in Sillicon Valley de helft van alle nominaties in de categorie 'Televisie' wegkapen is absoluut verbluffend. Het toont aan dat Eén excelleert, met topprogramma’s die een verschil maken bij een zo breed mogelijk publiek. Die internationale appreciatie is een geweldig compliment voor de uitstekende programmamakers die Eén zo sterk maken.

Cinequest loopt van 5 tot 17 maart. De prijzen worden tijdens de slotceremonie op 17 maart uitgereikt. Dan is het duidelijk of Undercover, Taboe of Over water hun nominatie kunnen verzilveren.

Undercover
In de tiendelige fictiereeks Undercover, die vanaf 24 februari op Eén te zien is, spelen Tom Waes en Anna Drijver twee agenten met een gevaarlijke missie. Hun target is de Nederlander Ferry Bouman, één van de grootste XTC-producenten ter wereld. Hij woont in een villa in Limburg, maar zit tijdens de weekends en vakanties in een chalet op een camping vlakbij zijn huis. De Belgische politie installeert twee undercoveragenten, een man en vrouw die een koppel moeten spelen, op de camping om contact te leggen en het XTC-netwerk te infiltreren.

Undercover wordt geproduceerd door Pieter Van Huyck, Ivy Vanhaecke en Jan Theys. Nico Moolenaar schreef samen met Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen het scenario en is ook de showrunner. De regie is in handen van Eshref Reybrouck en Frank Devos.

De opnames voor een tweede seizoen gaan in de zomer van start.

Undercover is een reeks van productiehuis De Mensen voor Eén, in samenwerking met Proximus, Gardner and Domm, Netflix, Source Investments/DFW, Federation Entertainment, ZDF, Good Friends en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid.

Taboe
In het spraakmakende Taboe, dat in het voorjaar van 2018 te zien was op Eén, lacht Philippe Geubels met mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen. Maar dat doet hij uiteraard niet zonder uitgebreid vooronderzoek.

Onder het motto “je leert elkaar het beste kennen op vakantie”, nodigt Philippe elke week een viertal gasten uit in zijn vaste vakantiehuis in Westouter: mensen met een ongeneeslijke ziekte, mensen met een fysieke beperking, blinde en slechtziende mensen, mensen met obesitas, mensen in armoede, holebi’s, mensen met een andere huidskleur, en mensen met een psychische kwetsbaarheid. Hij luistert naar hun verhalen en gevoeligheden, verkent samen met hen de wijde omgeving en leert hen vooral echt goed kennen.

Daar blijft het niet bij: ook humor is een belangrijk deel van Taboe. Zo daagt Philippe zijn gasten uit om tijdens hun vakantieweek zelf de straat op te trekken met een verborgen camera, wat tot bijzonder geestige situaties leidt. Hij brengt ook een comedy-set over het bewuste thema met zijn nieuwe vrienden prominent op de eerste rij van een zaal vol lotgenoten.

Taboe is een productie van Panenka, geregisseerd door Kat Steppe.

Over water
Sinds midden december is Over water wekelijks te zien op Eén. De tiendelige fictiereeks is geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda en heeft topacteurs als Tom Dewispelaere, Tom Van Dyck, Natali Broods, Ruth Becquart, Kevin Janssens en Jeroen Perceval in de hoofdrollen.

In Over water krijgt de voormalige tv-ster John Beckers van zijn vrouw Marjan en hun twee kinderen een allerlaatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat hij daarom met vernieuwde moed aan de slag in de haven, bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader. John vecht tegen zijn oude demonen en tegen nieuwe verleidingen, maar komt al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste en lucratiefste handel aan de dokken: cocaïne.

De fictiereeks is geregisseerd door het duo Norman Bates, bestaande uit Inti Calfat en Dirk Verheye.

De opnames voor tien nieuwe episodes in een tweede seizoen zijn intussen aan de gang.

Over water is een productie van Kato Maes voor Panenka, in coproductie met Eén. Over water wordt internationaal verkocht door ZDF Enterprises en werd mee mogelijk gemaakt door steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Sven Gatz.

Bio van Undercover