.
News Image

Ultratop 50 Vlaams Week 25

Vlaanderen Feest-lied is meteen hoogste nieuwkomer.


Er is deze week geen plaats meer in de Vlaamse Ultratop 50 voor Raymond van het Groenewoud en “Het is zo fijn wanneer je nergens aan denkt”, “Meer dan ooit” van Riet, Swoop met “Laissez-moi danser”, Augustijn en “Elke dag”, “Als God bestaat” van Stoomboot én Connie Neefs met “Mijn mooie wereld”.



Froze wil “Nooit meer slapen” op 49. Pita feat. DJ Kurtis & Ramos verschijnen op 46 met “Zomer Remix 2020”. De nieuwe zomersingle, “Die eerste keer” van Top Pops komt op 43 terecht. Met hun “Bikini vol zand” belandt K3 op 37. Voor “Viva la vida” werd Günther Neefs bijgestaan door Belle Perez. Het levert hun meteen een stek op 25 op. Toch is er nog één nieuwe single die het momenteel beter doet. Die eer is weggelegd voor het Vlaanderen Feest-lied van 2020 “Allemaal”, gezongen door Wim Soutaer, Willy Sommers, Zita Wauters & Brahim. Dit unieke viertal komt binnen op 19.



De enige nieuwkomer in de Top 10 start op 10 en komt van 12. Dat is “Alleen bij jou” van Jeremie Vrielynck. “Laat ons een bloem” van #LikeMe Cast blijft staan op 9. Cleymans & Van Geel tuimelen van 5 naar 8 met “Tijgers”, Met “Aan en uit” springt Peter Van Laet van 10 op 7. Metejoor gaat er een plaats op vooruit, van 7 naar 6 met “Het beste aan mij (ben jij)”. Met “Mij en m'n gitaar” wipt Gene Thomas van 6 naar 5. Bazart gaat van 3 naar 4 met “Alles of niets”. De omgekeerde beweging, van 4 naar 3 maakt “Zo ver weg” van Regi feat. Jake Reese & OT. “Nooit alleen” van Niels Destadsbader lijkt wel vastgespijkerd op 2. Voor een veertiende week op rij vinden we Regi feat. Jake Reese & OT helemaal bovenaan met “Kom wat dichterbij”.



(Nico Vanaken)