.
News Image

Tweede liveshow van 'Belgium's Got Talent'

Welke talenten schoppen het tot in de grote finale?
De eerste twee finalisten van Belgium’s Got Talent zijn bekend: de superlenige danser en acrobaat Cedric Landrieu en de jonge acrogymnasten van TK Werchter pakten meer dan één miljoen kijkers in. De live-uitzending op vrijdag werd door gemiddeld 939.248 mensen gevolgd (live +4, 43,6% op VVA 18-54) en op zaterdag keken nog eens 170.355 mensen (live +3) naar de herhaling. Cedric en TK Werchter beginnen al te dromen van de overwinning en de 50.000 euro, maar krijgen eerst nog concurrentie van zes andere finalisten. Op vrijdag 24 april 2015 worden alvast acht geduchte tegenstanders voorgeschoteld in de tweede liveshow van Belgium’s Got Talent.

SARAH & GAUTHIER (9 & 26) - CABARET / THEATER - WATERLOO

Dit theatherduo uit Waterloo bracht tijdens haar auditie een impressionante en sprookjesachtige vertolking van Pinokkio en Gepetto. De jury en het publiek waren op slag verliefd en de twee stootten moeiteloos door naar de liveshows. Vrijdag brengen ze Charlie Chaplin opnieuw tot leven.
SANDER ‘THE DRAGON’ THYS & EDDIE DARK (21 & 26) - WRESTLING / CATCHING - WESTERLO

Sander en Eddie zijn in het dagelijkse leven goeie vrienden maar in de ring is daar niets van te merken. Tijdens hun auditie lieten ze elkaar dan ook alle hoeken van de ring zien en in de liveshow doen ze daar nog een schepje bovenop. Juryleden Karen, Niels, Ray en Rob vroegen of ze nog meer spektakel konden brengen en dat moet je aan deze mannen geen twee keer vragen. De twee zorgen dus voor nog meer actie, deze keer met live commentaar. Nu maar hopen dat er geen gewonden vallen…

LADY XENA & MICK - ZINGENDE HOND - OOSTENDE

Lady Xena, de zingende hond, is dé internetsensatie van dit seizoen van Belgium’s Got Talent. De auditie van de Argentijnse dog waarin ze luidkeels “I Will Always Love You” van Witney Houston meezong, werd ondertussen al bijna vijf miljoen keer bekeken. Xena is ondertussen zelfs bekend tot in Japan. In de liveshow op vrijdag 24 april gaat Xena voor een nummer van Regi: “Waar zijn die pootjes?”

ANN HELENA KENIS (41) - HUMORISTISCHE CABARET - ANTWERPEN

De knotsgekke Ann Helena Kenis bracht in de eerste auditieaflevering een ode aan de kringloopwinkel. Rob Vanoudenhoven zag haar al in de finale en noemde haar dé ontdekking van het seizoen. Ann Helena moet in deze tweede liveshow dus bevestigen en kiest opnieuw voor een komisch, zelfgeschreven nummer.

FONKIE TUUR (38) - RAP - OOSTAKKER

Mike Claeys alias Fonkie Tuur, verbaasde de jury tijdens de audities met zijn rapsong “De Fonkie Jam”. Mike heeft een opleiding achter de rug als sociaal assistent maar voelt zich ook op het podium als een vis in het water. Hij wil met zijn tweede optreden Vlaanderen, maar vooral ook Rob Vanoudenhoven overtuigen van zijn zangtalent.

FUSION (28 & 29) - MODERNE DANS (DUO) - LA HESTRE

Kevin Pilette en Selena Baudoux lieten tijdens hun auditie zien dat dansen pure passie is. Het verliefde koppel uit Wallonië wist zowel de jury als het publiek te overtuigen met hun prachtig optreden op “Dernière Danse” van Indila. Hun laatste dans werd het duidelijk niet, en op vrijdag 24 april kiezen ze opnieuw voor een hartstochtelijke act op “Thinking out Loud” van Ed Sheeran.

BALLERINO (9-17) - GROEPSCHOREO - LEMBEEK

De 21 meisjes van Ballerino lieten tijdens hun auditie zien dat ballet niet saai of ouderwets hoeft te zijn. De jury vond wel dat er nog gewerkt moest worden aan de synchroniciteit en dat hebben ze ter harte genomen. De meisjes van de dansschool uit Lembeek hebben hard getraind en komen terug met een act geïnspireerd op de Aboriginals. En speciaal voor hun optreden, gaat het licht in de studio uit.

ARIA (21 & 28) - AERIAL HOOP - ARENDONK

De twee vriendinnen Tessy en Marth uit Arendonk kennen elkaar al 12 jaar en waren dolblij dat ze door mochten naar de volgende ronde. Tijdens deze tweede liveshow tonen ze hun hoepelkunsten op “Chandelier” van de Australische artieste Sia.

Fans kunnen dit jaar niet alleen stemmen via sms (0,75 €), maar voor het eerst ook via de VTM app (gratis) waarbij men per kandidaat telkens maximum één keer kan stemmen. Het publiek bepaalt per liveshow de top-drie. De kandidaat met de meeste stemmen gaat door, en het lot van de andere twee wordt in de handen gelegd van juryleden Karen Damen, Niels Destadsbader, Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes. Eén van hen mag ook door naar de finale, de andere valt af. De finale op vrijdag 15 mei 2015 wordt dus beslecht met acht finalisten en daarin zal de winnaar voor 100% door kijkend Vlaanderen bepaald worden.

Belgium's Got Talent, vrijdag 24 april om 20.35 op VTM