.
News Image

Tv-kijkend Nederland niet onder de indruk van Jan Kriekels

Onze noorderburen uitten hun ongenoegen op sociale media.


Dinsdagavond was ondernemer Jan Kriekels te zien in het programma Steenrijk, Straatarm op het Nederlandse SBS6. Vlaanderen maakte al kennis met hem en zijn ondertussen ex-partner Kirsten Janssens in The Sky Is The Limit.

Het concept van het Nederlandse programma bestaat eruit dat twee families voor een week wisselen van leven, huis en inkomen. In de aflevering van dinsdag maakten Jan Kriekels en zijn 18-jarige zoon Calvin dus hun opwachting. Zij wisselden voor een week met een straatarme familie uit Breda. Jan Kriekels stak in de uitzending niet onder stoelen of banken dat hij zijn schaapjes al lang op het droge heeft. Hij woont in Diepenbeek en bezit een villa die staat op een oppervlakte van 700 vierkante meter. Zijn rijkdom, kunstcollectie en zelfs zijn beruchte vaginazwembad werden uitvoerig in beeld gebracht. Dit alles deed tv-kijkend Nederland nogal huiveren.

De reacties op de sociale media logen er dan ook niet om. Op Twitter lazen we reacties als Die Belg had zelf een behoorlijke make-over nodig. Hij zag eruit alsof hij nooit douchte, nooit zijn haar kamde en nog kleren van de jaren 60 droeg. en Ik vond het maar raar, kinderen meenemen naar een huis van zo'n smerig mannetje.Het gaat Jan Kriekels ook in de liefde weer voor de wind, want op het einde van de zomervakantie raakte bekend dat hij de liefde vond met een 36-jarige dame, die vorig jaar Miss Top of the World werd.(Nico Vanaken)