You are here

Tom Waes geseind door minstens vier geheime diensten

06/12/2018 12:00-

Tom Waes in slechte papieren?

Tom Waes blijft voor het nieuwe seizoenen van Reizen Waes binnen Europa, maar dat heeft hem er niet van weerhouden weer een schitterende reeks te maken. Maar er zijn ook mindere kantjes aan het succes… Zo staat Tom Waes ondertussen bij vier geheime diensten geseind…

Toen Tom Waes hoorde dat ze voor het nieuwe seizoen van Reizen Waes in Europa zouden blijven hoorde hij het in Keulen donderen. “Is het geld op?” was zijn eerste gedachte. Maar toch zijn er weer enkele zeer interessante locaties gevonden. Tom Waes gaat de controverse niet uit de weg. Zo weten we nu al dat er zware kritiek gaat komen op de aflevering bij de Inuit in Groenland. Tom Waes gaat immers met hen mee op zeehondenjacht. Hoe verklaar je dat als je ambassadeur bent van Sea Shepherd?

Tom Waes is ambassadeur van Sea Shepherd en dat is een organisatie die alle leven in zee wil beschermen. De presentator beseft dat er heel wat kritiek zal komen, maar wil er toch een kanttekening bij plaatsen. In Humo vertelt Tom Waes dat Sea Shepherd vooral opkomt tegen de massale moord op zeehonden zoals toen de Canadezen er honderden tegelijk doodknuppelden. Bij de Inuit gaat het er toch anders aan toe. De Inuit gaan heel omzichtig om met het ecologische bestand. Zij doden slechts twee zeehonden per keer en louter omdat er nauwelijks iets anders te eten is. Het gaat om een gebied waar 1500 Inuit wonen, terwijl er 3 miljoen zeehonden leven. De Inuit die Tom Waes bezoekt leven zelf in onmin met een groep Canadese Inuit die onder het mom van “traditie” op walvissen jagen, maar die wel meteen doorverkopen aan Japanners. “Dat is geen traditie meer, maar commerce,” aldus Tom Waes in Humo.

“Tradities zijn er om ze af te schaffen als de tijdgeest erom vraagt,” oppert Tom Waes in Humo. Zo gaat hij in Spanje ook op zoek naar de “concursos de recortes”, een diervriendelijke variant op het stierenvechten waarbij de “recortadores” zo sierlijk mogelijk over een rondlopende stier dienen te springen. Alweer een aflevering die voor controverse zal zorgen. Ook is er een aflevering waarin Tom Waes La Linea bezoekt, één van de belangrijkste drugshavens van Europa. Een drugsexpert van de politie wil onherkenbaar in beeld gebracht worden, terwijl zijn eigen masker minutenlang afzakt. Een probleem waarmee Tom Waes wel vaker geconfronteerd wordt. “Mensen die eerst urenlang vertellen en dan achteraf zeggen: ‘Oei, dat mag je niet uitzenden, daarmee ga ik in de problemen komen;’ Vertelt het ons dan niet eerst allemaal!” aldus Tom Waes in Humo.

Tom Waes geeft toe dat hij ondertussen al bij minstens vier geheime diensten op de lijst van verdachte sujetten staat. Dat belooft voor het nieuwe seizoen van Reizen Waes!

Meer nieuws over:

Tom Waes, Reizen Waes

Gerelateerde foto's:

Persconferentie Reizen Waes

Tom Waes - Brussel - 12/01/2017

Masterglass Antwerpen

Tom Waes - Antwerpen - 22/11/2016

Het Schlagerfestival 2015

Tom Waes - Hasselt - 27/03/2015

Schlagerfestival 2015

Tom Waes - Hasselt - 27/03/2015

Koken Tegen Kanker

Tom Waes - Gent - 11/04/2015

Persconferentie Reizen Waes

Tom Waes - Brussel - 09/02/2015

Persconferentie Reizen Waes

Tom Waes - Brussel - 20/08/2013

De Vlaamse 10 - Aflevering 20

Tom Waes - Brussel - 12/01/2011

Peter Live - Eindejaarsspecial

Tom Waes - Vilvoorde - 31/12/2010

Terras Bilzen 2010

Tom Waes - Bilzen - 14/08/2010

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde muziek:

Tracklist van Tom Waes