.
News Image

Tom Van Dyck kreeg levensles van overleden Christophe Lambrecht

Ik ben een beetje door de bocht gevlogen. 


Acteur Tom Van Dyck was donderdagavond te gast in Vive Le Vélo bij Karl Vannieuwkerke. De acteur is een echte wielerliefhebber, hij maakte donderdagavond zijn terugkeer op het scherm nadat hij eerder dit jaar crashte. Tom Van Dyck zou dit voorjaar een nieuwe theatervoorstelling maken, maar het licht ging uit toen hij op het podium stond. Het ging niet meer, de voorstelling werd stopgezet en de acteur kreeg een maand rust voorgeschreven, uiteindelijk zou de volledige tournee geschrapt worden. Tom Van Dyck praatte in Vive Le Vélo voor het eerst over zijn moeilijke periode.



“Ik ben een beetje door de bocht gevlogen. Het was een combinatie van te hard werken en alles alleen willen doen. Een zanger heeft een groep, een coureur heeft een ploeg nodig en ik wou het allemaal alleen doen, véél te veel alleen. Ik was ook nooit tevreden met wat ik deed. Ik kreeg er bovendien een longontsteking bovenop en ging er fysiek volledig onderdoor”, getuigde Tom Van Dyck aan tafel bij Karl Vannieuwkerke. Maar gelukkig vond Tom Van Dyck de moed om terug te vechten. “Eigenlijk is het heel raar om te zeggen, maar toen is mijn teerbeminde vriend Christophe Lambrecht gestorven. Op de één of andere manier heeft hij mij zoveel warmte geven én verbondenheid met allemaal mensen die Christophe een warm hart toedragen, dat ik daardoor mezelf, mijn werk en mijn omstandigheden heb leren relativeren. Het belangrijkste werden die grote clichés: de vrienden, de familie, een pint drinken met mensen die het goed met je voorhebben en waarmee je het zelf goed voor hebt. En ook een beetje liefdevoller naar mezelf kijken wat werken betreft.”

Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. “We doen ons best. Ik durf dat niet wel zeggen dat ik niet altijd even vol ben van mezelf, ik vind het niet altijd even goed of niet goed genoeg als ik mezelf op tv bezig zie. Ik vind het dan ongelooflijk ontroerend dat mensen dat echt geweldig vinden, maar ik zie vaak de mankementen. En ik denk dan ‘het volgende gaat niet goed zijn’. Ik moet ermee leren omgaan alles positiever te bekijken en ik denk dan vooral – en dat is ook een levensles die ik heb gekregen van Christophe Lambrecht - dat moet je dat vooral moet halen uit de andere mensen. Dat je eigenlijk “L'union fait la force, en dat is een mooie uitspraak op deze Vlaamse feestdag. Je moet het samen doen en ik heb het te vaak alleen willen doen en dan ben je alsmaar kritischer. De ploeg bepaalt mee de sterkte van een courier en dat is ook zo voor een acteur”, besluit Tom Van Dyck.


Bio van Tom Van Dyck

Meer Over:

Tom Van Dyck

Bio van Christophe Lambrecht en Karl Vannieuwkerke