.
Tom Lenaerts
woensdag 16 februari 2022

Tom Lenaerts schrijft ‘Twee Zomers’: “We mochten het gebruiken tegen een belachelijk lage prijs”

De familie was enthousiast

Met ‘Twee Zomers’ heeft Vlaanderen er terug een goede fictiereeks bij. In de reeks staat een verkrachting centraal waarover meer dan dertig jaar is gezwegen. Het is een whodunit over een groep vrienden, die dertig jaar later na de feiten een lang weekend hebben geland op een eiland voor de Côite d’Azur. En daar komt heel wat drama van.

Tom Lenaerts schreef mee aan het scenario van de reeks en zocht zijn inspiratie in het dagelijkse leven. “Dit deed mij denken aan een paar jaar geleden toen Brett Kavanaugh benoemd moest worden tot rechter in Amerika, toen hij plots beschuldigd werd van grensoverschrijdend gedrag. Ik heb ’s nachts live naar de uitgezonden ondervraging gekeken”, begint Tom in Humo. En hetgeen hem daar bij opviel, net dat heeft hij verwerkt in de reeks.” Er viel mij onder meer op dat het enige nuance in een verhaal kan brengen om met de bril van vandaag naar vroeger te kijken.”

Iedere aflevering begint met een flard uit het nummers van ‘On n’oublie rien’ van Jacques Brel. De nabestaanden van Brel waren meteen overtuigd en de reeks mocht het nummer gebruiken. “Ze wilden eerst graag het scenario op voorhand lezen. Toen dat gebeurd was, waren ze bereid om het nummer voor een belachelijk lage prijs ter beschikking te stellen. Heel fijn, want het zet een goede toon.”

Bio van Tom Lenaerts

Meer Over:

Tom Lenaerts