.
News Image

Tom Lenaerts drijft de spanning op

Uw zondagen worden opnieuw extra fijn dankzij het nieuwe programma van Tom Lenaerts.
Je hoort het quizmasters over heel de wereld zeggen: “Probeer vooral rustig te blijven!”. Vanaf nu is er slechts één quizmaster die deze zin met recht en reden mag uitspreken. In de nieuwe Eén-quiz Kalmte kan u redden gaat Tom Lenaerts vanaf zondag 13 september op zoek naar quizzers die niet alleen veel weten, maar die daarbij ook hun gierende zenuwen onder controle kunnen houden.

Vijf sympathieke Vlamingen strijden tegen elkaar én tegen zichzelf, want tijdens het spel wordt voortdurend hun stressniveau gemeten. Hoe rustiger ze kunnen blijven, hoe meer punten ze verdienen voor een goed antwoord. Na elke ronde spelen de twee kandidaten met de laagste score een rechtstreeks duel tegen elkaar in een razend spannende eliminatieronde. De winnaar blijft in het spel, de verliezer gaat onherroepelijk naar huis.

De kandidaat die uiteindelijk als laatste overblijft, krijgt als ultieme proef de nu reeds gevreesde “Mindfuck”-finale voorgeschoteld. Honderd seconden lang krijgt de finalist twee vragen tegelijkertijd te verwerken: één mondelinge en één schriftelijke. De opdracht bestaat erin om tien keer twee juiste antwoorden te geven, op zowel de mondelinge als de schriftelijke vraag. Slaagt de kandidaat hierin, dan bewijst hij dat hij naast een goede algemene kennis, ook over stalen zenuwen beschikt en mag hij terecht naar huis gaan met tienduizend euro.

Kalmte kan u redden wil verder inzetten op het quizgevoel op zondagavond op Eén. En uiteraard kan niemand beter bijdragen aan dat gevoel dan Tom Lenaerts, die in zijn vertrouwde stijl zorgt voor een warme sfeer en af en toe voor de nodige plaagstoten en vrolijke noten. Entertainment voor het ganse gezin, met een zorgvuldig gekozen evenwicht tussen spanning en humor, zet elke kijker op het puntje van zijn stoel!

Kalmte kan u redden: vanaf 13 september, op zondag om 20.25 uur op Eén.

Download onze app voor iOS of Android