.
Tine Oltmans
vrijdag 11 maart 2022

Tinne Oltmans: “Heel jammer dat het toen gebeurde”

Ze had net haar eerste single gelanceerd

De cultuursector mag weer open, met zo goed als geen beperkingen meer. Dat biedt voor veel artiesten en werknemers achter de schermen weer de kans om te doen wat ze het liefste doen. Ook zangeres en actrice Tinne Oltmans kan al niet meer wachten om terug te keren naar het podium. In Het Laatste Nieuws blikt ze terug op de tijd dat ze met Ghost Rockers in het Sportpaleis mocht optreden.

“Elke keer als ik in het Sportpaleis kom, word ik teruggekaatst naar de tijd dat ik voor Studio 100 werkte, naar mijn eerste optreden ooit, tijdens de Grote Sinterklaasshow. Ik zat nog op school en moest ineens optreden in het Sportpaleis. Ik had de nacht ervoor amper geslapen en toen ik het podium op moest, dacht ik: ‘dit is teveel, ik ga huilen en overgeven”, lacht ze.

Tinne was aan het werk in de telenovelle 'Lisa' toen de coronapandemie uitbrak. Ondanks haar job daar, heeft ze de impact toch stevig gevoeld. ‘Verdrijf me’, mijn eerste solosingle, heb ik in 2020 uitgebracht, maar ik heb hem amper voor een publiek kunnen spelen. En net hetzelfde met mijn tweede single. In dat opzicht vind ik het jammer dat het begin van mijn solocarrière in volle corona is gebeurd, omdat ik mijn muziek heel weinig heb kunnen delen.”