.
Tinne Oltmans en Juan Gerlo van Ghost Rockers
donderdag 20 december 2018

Tinne Oltmans aangegrepen door overlijden Désirée Viola

Tinne Oltmans kan dood Prinsessia-collega nog steeds niet vatten.


Tinne Oltmans heeft er een druk jaar opzitten en wil zich in 2019 meer dan ooit bewijzen aan een volwassen publiek, maar toch wil ze ook even stilstaan bij de dood van Désirée Viola. Een overlijden dat ze nog steeds niet kan vatten. Net als Tinne Oltmans was Désirée Viola 26 jaar en behoorde ze tot de Studio 100-familie. Tinne en Désirée kenden elkaar goed en stonden vaak samen op Vlaamse podia. Tinne met de Ghost Rockers en Désirée met de prinsessen van Prinsessia. Tinne had het overlijden helemaal niet zien aankomen. “Ik was daar helemaal niet goed van en ik had het ook totaal niet zien aankomen,” vertelt Tinne Oltmans deze week in Story. “Ze was zo’n lieve en warme vrouw.” Tinne geeft toe dat ze het nog steeds amper kan vatten…

Désirée Viola stapte op 7 december jongstleden zelf uit het leven. Tinne Oltmans maakt er sinds haar deelname aan Steracteur Sterartiest geen geheim van dat ze regelmatig beroep doet op een psycholoog. Waar loopt het fout in onze maatschappij? Tinne Oltmans geeft toe dat het niet altijd eenvoudig is om een evenwicht te vinden tussen je persoonlijke ambities en de nodige rust en ontspanning waar zowel je lichaam als geest nood aan hebben. “Ik werk heel graag, maar je moet inderdaad momenten van rust inlassen, anders kan je na een tijd niet meer helder nadenken.” Tinne doet dan ook haar best om naar haar lichaam te luisteren. Sporten en gezond eten is belangrijk, maar niet alleen je lichaam moet je goed verzorgen. “Als je voelt dat het wat te veel wordt, moet je echt gas terugnemen.” Soms doet Tinne Oltmans dan ook beroep op een psycholoog.

Blijven praten is belangrijk, maar soms volstaan vrienden en familie niet. Het is immers belangrijk niet in je eigen cocon te blijven ronddraaien. Tinne Oltmans erkent ook het probleem van haar generatie. “Onze generatie is nu eenmaal heel ambitieus,” vertelt Tinne Oltmans in Story. “We willen heel veel en steeds meer. Op één avond niet één event bijwonen, maar drie. Is dat nodig?” Tinne Oltmans geeft toe dat je daardoor alleen maar overmatig gestresseerd raakt. En ja, dat is ook haar al overkomen waardoor ze sindsdien regelmatig naar de psycholoog gaat. “Door daar openlijk voor uit te komen, hoop ik ook andere mensen te helpen, want zo zetten ze die stap zelf misschien ook gemakkelijker,” aldus Tinne Oltmans in Story.

Tinne Oltmans is tijdens de kerstvakantie te zien in The Christmas Show in de Lotto Arena en zien we ook opduiken in Grensoverschrijdend, het nieuwe sketchprogramma op VTM waarmee ze weer een andere kant van zichzelf wil laten zien. Ondertussen is Tinne ook nog steeds gelukkig samen met Juan Gerlo. Nu ze niet meer samen op de set van Ghost Rockers staan is er een andere dynamiek in hun relatie gekropen, maar het koppel blijft elkaars klankbord.