.
Tine Embrechts
woensdag 1 maart 2023

Tine Embrechts: “Wij moeten dat gewoon respecteren”

Al gaat het soms te ver

Tegenwoordig leven we in Vlaanderen in erg woke-maatschappij. Er moet heel goed opgelet worden wat er gezegd wordt, want je wil natuurlijk niemand kwetsen.

“Ik vind dat jammer, maar het zou ook flauw zijn om te zeggen dat vroeger alles beter was”, zegt Tine Embrechts in Dag Allemaal. “Het is niet omdat ik een aantal dingen niet begrijp, dat ik mij daar openlijk tegen ga verzetten.”

Tine speelde zelf ooit mee in ‘Het Peulengaleis’, een programma waarin sketches werden getoond die nu hoogst waarschijnlijk niet meer door de beugel zouden kunnen.

Het lijkt wel alsof het allemaal elke dag steeds erger en erger wordt en dat de slinger een beetje te ver is doorgeslagen. Maar Tine gelooft erin dat het ook allemaal weer beter zal worden.

“Ik heb daar soms discussies over met mijn twee oudste zonen. Wij moeten ons bewust worden dat de jeugd echt anders kijkt naar sommige dingen. En als ze daar een strijd over willen voeren, moeten wij dat respecteren. Een volledige censuur zou ik wel heel erg vinden, en kan ook niet de bedoeling zijn.”

Bio van Tine Embrechts

Meer Over:

Tine Embrechts