.
Guga Baul, Tine Embrechts
vrijdag 2 februari 2024

Tine Embrechts: “Ik zou dat nooit uit mezelf zeggen”

Ook al is het misschien eens nodig

Voor Tine Embrechts kwam haar deelname aan ‘De Expeditie: Groenland’ net op tijd. Zij had heel dringend nood aan een beetje me-time. Het was tijd dat ze aan de alarmbel trok en er even tussen uit ging.

Natuurlijk zou Tine ook gewoon alleen op reis kunnen gaan, zonder dat daar een tv-programma voor nodig is. Maar dat zit niet in de actrice haar karakter.

“Ik zou thuis nooit uit mezelf zeggen: 'Jongens, ik zit op het randje. Ik ben twee weken alleen weg.' Dan zou ik het gevoel hebben dat ik mijn gezin in de steek laat. Ik denk dat veel moeders dat zullen herkennen. Het zit in ons systeem om te zorgen voor de kinderen, dingen te regelen en te denken dat je onmisbaar bent. Tijd voor jezelf opeisen doe je gewoon niet. Maar als het voor het werk is, en dat klinkt misschien stom, vond ik dat ik mezelf dat wel kon veroorloven”, klinkt het bij Tine in Story.

Tine reageerde soms wel wat geprikkeld op de kinderen, ook al was dat niet altijd haar bedoeling. Maar ze bleef wel doorgaan, want dat moest ook gewoon.

“Maar ik voelde enorm die behoefte om af en toe mijn verantwoordelijkheden voor de kinderen los te laten en de vrijheid weer op te zoeken. Want hoe graag ik Gaston en Maurice ook zie, ik stond 15 en 18 jaar geleden ook al in die speeltuin. Op mijn slechtste momenten dacht ik: ik moet nog eens vijf à zes jaar aan die schommel staan, terwijl ik soms zin heb om met Luis Oscar en Emilio naar de andere kant van de wereld te reizen.”