.
Guga Baul, Tine Embrechts
dinsdag 6 februari 2024

Tine Embrechts: “Ik voel me soms wel schuldig”

Ze heeft niet altijd veel tijd voor hen

Ten huize Embrechts-Baul leven er twee generaties kinderen onder één dak. Aan de ene kant heb je Luis Oscar en Emilio, de kinderen van Tine uit een vorige relatie en dan heb je nog Gaston en Maurice, de kinderen uit haar relatie met Guga Baul.

“Dat is heel boeiend maar niet altijd even makkelijk. Luis Oscar werkt in de muziekwereld, maar woont nog thuis. En Emilio zit in het zesde middelbaar. Die zoekt zijn weg wat in het leven. De oudsten trekken hun plan, maar soms voel ik me wel schuldig dat ik zo weinig tijd heb voor hen. De kleintjes hebben nog meer aandacht en zorg nodig. Dat is logisch maar dat wringt soms. Je wil als moeder gewoon graag dat dat één grote gezellige bende is, maar door die twee generaties lukt dat moeilijk”, zegt ze in Story.

Ze willen als gezin soms heel graag samen op reis, maar door de generatiekloof is dat moeilijk en allemaal niet zo evident.

“Maar goed, afgelopen zomer hebben we voor het eerst een grote reis gemaakt met z'n allen en daar had ik het gevoel dat al mijn kinderen, mijn partner Laurent (de echte naam van Guga Baúl, red.) en ik ook, gelukkig waren. Dat deed me enorm veel deugd. Dus we komen er wel.”