.
Tine Embrechts
zondag 3 maart 2024

Tine Embrechts: “Ik heb die passie echt nodig”

Zonder kan ze het niet

De laatste aflevering van ‘De Expeditie: Groenland’ zit erop. De deelnemers hebben een fantastische ervaring achter de rug, waaronder ook Tine Embrechts. Ze kon bijna niet meedoen, maar heeft hemel en aarde bewogen om toch te kunnen deelnemen.

“Ik voelde dat de vraag voor een deelname aan het programma op het juiste moment in mijn leven kwam. Ik had echt behoefte aan iets om voor mezelf te doen, want ik zat in een dipje. Ik voelde, zonder het dramatisch te laten klinken, dat ik achter de dingen aan holde. Ik heb een groot gezin en ik ben supergraag mama, maar dat vraagt heel veel energie. Daarnaast heb ik een job die ik ontzettend graag doe, maar die ook veel energie vraagt. Ik was mijn vuur wat kwijt”, zegt Tine in Flair.

Embrechts beseft heel goed dat er genoeg mensen zijn die hun job zonder veel passie uitoefenen. Maar voor haar lukt dat niet. Zij heeft passie nodig in haar job.

“Dat gaat niet in mijn vak en dat past ook niet bij de persoon die ik ben. Ik wil wat ik doe met volle overgave en goesting doen. Maar ik voelde dat dus al even niet meer. Op het moment dat de vraag kwam om mee te doen aan De Expeditie, voelde dat als een bevrijding! Dat was precies wat ik nodig had, even weg zijn van alles, dus ik zei onmiddellijk ja!’”

Bio van Tine Embrechts