.
Tine Embrechts en zoon Oscar
zondag 20 augustus 2023

Tine Embrechts: “Ik heb dat vervloekt” 

Maar ze heeft er ook veel van geleerd 

Iedereen die bekend is, heeft wel eens af te rekenen met jaloezie. Dat is bij Tine Embrechts en haar zoon Luis Oscar niet anders. Al heeft Tine daar gelukkig nog niet heel veel van gemerkt.

“Ik heb evenveel respect voor mijn poetsvrouw als voor pakweg de baas van VTM. Ik vind het veel belangrijker dat je goed doet wat je doet. Bekendheid an sich is toch niks om respect voor te hebben of om na te streven. Het is wel iets van deze tijd. Je ziet almaar vaker mensen op tv die alleen maar opduiken in allerlei tv-programma’s. Ik beschouw mezelf in eerste plaats als een actrice, niet als BV of een influencer”, zegt Tine in Humo.

Het is een kunst om als actrice, zangeres, presentatrice de mensen te doen vergeten wat nu precies je vak is. Een zijsprongetje moet kunnen, en dat heeft Tine zeker ook al gedaan.

“Soms heb ik dat ook vervloekt, maar ik ben er ook dankbaar voor. Als ik in zo’n pak in ‘The Masked Singer’ zit, krijgen jonge kijkers misschien zin om naar ‘Kameleonie’ (voorstelling van Tine Embrechts en Dimitri Leue) te komen kijken of naar de concerten die ik vorige zomer met mijn broer Pieter heb gegeven.”