.
Guga Baul, Tine Embrechts
zaterdag 17 februari 2024

Tine Embrechts: “Ik heb daar vaak nachtmerries over gehad”

Ze heeft gebruld van paniek

De deelnemers van ‘De Expeditie: Groenland’ hebben een fantastische ervaring achter de rug. Ook al was het heel erg afzien, het was voor velen de ideale plek om even weg te zijn van onze drukke maatschappij en om eventjes helemaal te herbronnen.

“Groenland stond ook niet meteen op mijn bucketlist. Maar net daarom vond ik het een leuke uitdaging. Ik wist niet wat ik mij erbij moest voorstellen en daardoor werd het weer interessant. En omdat de nood zo hoog was, stond ik niet stil bij de kou. Tja, springen zonder nadenken is een beetje mijn levensmotto”, vertelt Tine Embrechts in Story.

Het was een mooie trip, maar ook eentje waarbij Tine Embrechts doodsangsten heeft uitgestaan. Zo moesten ze bijvoorbeeld op bevroren meren slapen. En daar was Tine niet vanop de hoogte.

“Ik had schrik dat we door het ijs zouden zakken. Als kind had ik daar vaak nachtmerries over. Geen idee waar die op gebaseerd zijn. Alleszins, het lijkt mij een verschrikkelijke dood. Dus tijdens die eerste nacht heb ik zitten huilen en brullen van paniek. Ik hoorde dat ijs kraken. Niet stilletjes, maar superluid.”

Bio van Tine Embrechts