.
Tine Embrechts
donderdag 29 februari 2024

Tine Embrechts: “Ik deed gewoon duchtig verder”

Ze moest zich voorbereiden

Toen Tine Embrechts de vraag kreeg of ze wilde meedoen aan ‘De Expeditie: Groenland’ heeft ze daar geen moment over getwijfeld. Ze heeft zich dan ook met veel plezier voorbereid op dat spannende avontuur.

“Als ik een doel krijg, vind ik het fijn om daarnaartoe te werken. Ik dacht altijd dat ik best wel een goede conditie had, maar toen we voor het programma testen aflegden, bleek dat toch tegen te vallen. Dat was best confronterend! Ik ben normaal gezien een loper, maar dat zijn korte inspanningen, terwijl we nu echt dagenlang aan een stuk moesten wandelen. Daarom begon ik thuis enorm veel te wandelen”, begint ze in Flair.

Naast wandelen deed Tine ook aan krachttraining zodat ze die zware slee makkelijker zou kunnen voortrekken op hun tocht.

“Verder ben ik een ijsbeer, dus dat deed ik duchtig verder, omdat ik geloofde dat het me zou helpen te wapenen tegen de koude. Ik heb me daar echt in vastgebeten! Al zit er tussen droom en daad natuurlijk een groot verschil. Idealiter trainde ik driemaal per week, maar daar stak het leven een stokje voor, natuurlijk.”