.
Tine Embrechts
donderdag 14 maart 2024

Tine Embrechts: “Ik dacht dat dat het slechtste in ons naar boven zou halen”

Maar het viel reuzegoed mee

Om bepaalde dingen te gaan beseffen, zouden we allemaal misschien wel eens een keertje een tripje naar Groenland moeten maken. Het heeft Tine Embrechts in elk geval geholpen om bepaalde dingen te kunnen beseffen.

“Ik besef nu dat mensen zich heel goed kunnen aanpassen. We beseffen dat eigenlijk niet, omdat we een leven leiden waarin alles altijd bereikbaar is. We eten omdat het in de koelkast ligt en je de gewoonte hebt om driemaal per dag te eten, maar daar moesten we overleven. Je voelt dat je eten naar binnen moest steken ook al had je geen honger, omdat je anders geen energie had of kou kreeg. Je voelt opnieuw waarom alles is zoals het is”, legt ze uit in Flair.

In het begin vond Tine dat vooral heel choquerend, zowel op fysiek vlak als op mentaal vlak. Maar uiteindelijk weet ze nu dat we eigenlijk heel flexibele dieren zijn die zich snel aan de omstandigheden aanpassen.

“En we zorgen goed voor elkaar. Ik dacht dat deze barre omgeving het slechtste in de mens zou bovenhalen, maar integendeel: we hielpen elkaar enorm.”

Bio van Tine Embrechts