.
News Image

Tine Embrechts: 'geen spijt van huwelijk’

Tine Embrechts viel voor vakantieliefde. 


Dat Tine Embrechts gelukkig samen is met Guga Baul, dat is algemeen geweten. Maar Guga is niet de eerste (maar hopelijk wel de laatste) man in het leven van Tine Embrechts. Maandagavond is Tine te gast in het programma “Het zomert met”, dat je deze maand op Eén kan bekijken. Daarin krijgt Bruno Wyndaele het gezelschap van vlotte prater Tine Embrechts. De actrice vertelt in geuren en kleuren over haar liefde voor Mexico en de romantische serenades die ze daar ooit kreeg van de man waarmee ze later zou trouwen. Want ja, Tine is een tijdje getrouwd geweest met een echte Mexicaan.



Tine Embrechts trok op haar 25ste naar Mexico om Spaans te leren. De man aan wie ze daar haar hart verloor, bleek veel meer te zijn dan enkel een vakantielief. Hij volgde haar naar België, vroeg haar ten huwelijk en ze kregen samen twee kinderen. “Het enige vakantielief dat ik ooit had, daar ben ik mee getrouwd”, vertelt de actrice. Tine werd niet alleen verliefd op haar toenmalige echtgenoot, maar ook op het land Mexico. “Je trouwt niet alleen met een man, maar met een heel land”.



“Alles en overal in Mexico is muziek”, vertelt ze maandagavond op de sofa bij Bruno. “Mijn ex-man is een muzikant, ik heb heel veel serenades gekregen in die periode. Ook in België, in ons huis in Borgerhout. Dan stond hij in het midden van de nacht met vijf vrienden op het dak naast de badkamer. Heerlijk vond ik dat.” Of de buren dat ook prettig vonden, dat is nog maar de vraag. Wanneer Tine als verrassing mag meespelen met een echte Mariachi-band, komen haar Mexicaanse vibes naar boven.



“Ik ben ondertussen gescheiden, maar ik heb geen spijt van mijn huwelijk. Het was een mooie, intense periode”, vertelt Tine aan Bruno Wyndaele. De actrice is intussen al vier jaar gelukkig samen met haar huidige vriend Laurent Bailleul (Guga Baul), met wie ze ook twee zonen heeft. En daar blijft het zo goed als zeker mee want Tine heeft haar handen vol met de opvoeding van de kinderen. Het volledige gesprek kan je maandagavond bekijken tijdens Het zomert met Tine Embrechts, om 21.20 uur op Eén.


Bio van Tine Embrechts

Meer Over:

Tine Embrechts