.
Tine Embrechts
zondag 10 maart 2024

Tine Embrechts: “Elke mama denkt dat ze onmisbaar is”

Maar dat is niet zo

Toen Tine Embrechts had toegehapt om deel te nemen aan ‘De Expeditie: Groenland’, had ze natuurlijk bepaalde verwachtingen van deze trip. Zo hoopte ze vooral heel erg dat ze het noorderlicht te zien zou krijgen.

“En we werden verwend, want we kregen het meermaals in de meest prachtige vormen te zien. Verder hoopte ik zoals ik eerder al zei een stukje van mezelf te herontdekken dat ik hier met de jaren was kwijtgeraakt”, zegt ze in Flair.

Deze trip was magisch voor Tine, maar het was ook een trip waarin ze veel heeft geleerd. Zo weet ze nu dat het leven ook gewoon blijft draaien ook zonder een mama die zich altijd zorgen maakt.

“Elke mama denkt dat ze onmisbaar is en wil altijd alles controleren. Maar dat gaat natuurlijk niet. Ik heb ook vaak het gevoel dat ik tekortschiet of ik voel me schuldig als ik me niet in drieën kan delen. Ik denk dat alle mama’s dat herkennen, want als mama geef je niet alleen leven aan een kindje, maar krijg je ook een aangeboren schuldgevoel. Dankzij De Expeditie ben ik daarvan bevrijd, want ik zag dat het thuis ook supergoed verliep zónder mij. Ik leerde dus dat het niet egoïstisch is als ik af en toe voor mezelf kies, want het is soms echt nodig!”

Bio van Tine Embrechts