.
Tine Embrechts
maandag 6 maart 2023

Tine Embrechts: “Dat was een verademing voor heel wat kijkers”

Ze waren genomineerd voor een Kastaar

Vrouwen van boven de 40 zijn vaak afgeschreven, lees je hier en daar. Maar dat is niet hoe Tine Embrechts het ervaart. Zij is nog regelmatig op VTM te zien en is 4 dagen in de week te zien in ‘De Ideale Wereld’.

Het filmpje van Tine Embrechts en Ella Leyers waarin ze twee dronken vrouw spelen die klagen over ‘Fc De Kampioenen’ werd zelfs genomineerd voor een Kastaar. In het filmpje geven ze af op de beslissing van de VRT dat bepaalde afleveringen van het programma niet meer mogen worden uitgezonden.

“Zij zeggen dingen die je eigenlijk niet meer mag zeggen. Zij krijgen een vrijgeleide om over alles heel ongenuanceerd hun mening te ventileren. En dat was een verademing voor heel wat kijkers, zeker in een tijd waarin alles politiek correct moet zijn en sommige wel heel lange tenen hebben”, zegt Tine in Dag Allemaal.

Het is tegenwoordig moeilijk om te weten wat nog kan en niet kan en wat je mag zeggen zonder mensen tegen de schenen te schoppen.

“Onlangs werd naar aanleiding van 25 jaar Canvas ‘Het Peulengaleis’ opnieuw uitgezonden, met daarin onder meer ‘de Gamma-mannetjes’, sketches met homo’s die er soms wel een beetje over gaan. Ik moet daar nog altijd heel hard om lachen, maar ik betwijfel of die filmpjes vandaag nog gemaakt kunnen worden.”

Bio van Tine Embrechts