.
Tine Embrechts
woensdag 10 januari 2024

Tine Embrechts: “Daar geniet ik nog het meest van”

Ze ziet dat hij gelukkig is

In ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ werd Guga Baul omschreven als een Griekse tempel. En die Griekse tempel behoort toe aan Tine Embrechts. Zij mag zich al vele jaren de partner van de acteur noemen.

Guga en Tine, twee totaal verschillende mensen, maar wel twee mensen die elkaar doodgraag zien. Maar vooral ook twee mensen met elk hun eigen rare kronkels en hun onaangename trekken.

“Laurent kan zich soms zo vastbijten in iets dat hij uit alle macht wil begrijpen of oplossen, terwijl ik vaker denk: laat het los. Als je mij zou vragen naar het grote verschil tussen ons dan is het dat Laurent de realiteit probeert te doorgronden tot hij ze zich helemaal eigen heeft gemaakt. Daarom is hij ook zo'n geniale imitator en observator. Terwijl ik mij graag verlies in verbeelding, in dingen die niet bestaan. Dat is het grote verschil tussen ons, maar dat maakt het ook boeiend”, zegt Tine in De Morgen.

Guga is de beste in het imiteren van stemmetjes. Vraag het hem en hij doet het. Maar er zijn voor Tine toch enkele favorietjes.

“Ik zou kunnen zeggen: als al die bekende mensen die je hem in De slimste mens ziet nadoen, maar eigenlijk geniet ik er nog het meest van om hem de mensen uit ons dagelijks leven te zien nadoen. Als wij op reis gaan, passeert 's avonds iedereen die we ontmoet hebben, zoals de tennisleraar of de reisbegeleider, nog eens de revue. Als de directeur van de school mij goedemorgen zegt, hoor ik tegelijk Laurent die hem nadoet, waardoor heel het leven een soort van spel wordt."