.
News Image

Tia Hellebaut nam slaappil voor Olympisch goud

Olympisch kampioene Tia Hellebaut kaart taboe aan.


Slapeloosheid is een groot probleem in de sport. Maar zelden wordt er openlijk over gesproken. Er heerst een soort omerta over en het onderwerp is nog een taboe in de wereld van de topsport. Tia Hellebaut maakt er echter geen geheim van dat slapeloosheid een probleem was gedurende haar actieve carrière als atlete.



“Ik mag vandaag niet meer klagen: sinds ik gestopt ben met topsport, slaap ik als een marmot,” getuigt Tia Hellebaut in Humo. “Maar tijdens mijn actieve carrière had ik het heel moeilijk met inslapen.” Onze Olympische kampioene noemt vooral stress en faalangst als oorzaken, maar natuurlijk ook het constante hongergevoel door het diëten.



Vooral het vele reizen en de jetlag deden Tia Hellebaut wel eens naar medicatie grijpen. Een halve Stilnoct deed haar meteen inslapen waardoor haar bioritme zich sneller herstelde. De nacht voor Tia’s gouden medaille op de Olympische Spelen van Peking, moest ze ook haar toevlucht nemen tot een slaappil. Ze lag te woelen van de stress en de dokter gaf haar een halve Stilnoct. “Daarna ben ik meteen in slaap gevallen, de dag nadien voelde ik me kiplekker, ik mag niet klagen over mijn prestatie die dag,” lacht Tia Hellebaut in Humo.


Bio van Tia Hellebaut

Meer Over:

Tia Hellebaut