.
Thuis aflevering 5542
vrijdag 1 december 2023

Thuis: “De ongediertebestrijding moest langskomen”

Ze zaten met muizen

Je zou denken dat het gezellig en aangenaam werken en vertoeven is op de set van ‘Thuis’, maar niets is minder waar. Het dak van de studio’s lekt en daardoor zijn heel wat loges vochtig en beschimmeld.

Maar vocht en schimmel is niet het enige probleem in de studio. Ze hebben er ook af en toe te maken met ongedierte. Zo moest de ongediertebestrijding nog niet zo heel lang geleden eens langskomen voor ‘de plafondvrienden’.

“Tot vorig jaar kwamen om de paar weken ongediertebestrijders langs om de muizen te verjagen, maar dat had geen zin, zo vertrouwde die firma ons toe, 'want jullie gebouw zit toch vol gaten.' Onlangs nog dook plots een muis op tijdens de repetities in het decor van Bar Madam. Eén van onze actrices kon niet snel genoeg op een stoel gaan staan”, getuigt een crewlid in Humo.

Maar muizen zijn niet het enige huisdier dat ze hebben in de studio’s. Er woont ook een steenmarter tussen het vals plafond en het dak. En dat is ook geen pretje.

“De urine en uitwerpselen van dat dier stinken enorm. Ooit heeft die marter kabels van een wagen in de parkeergarage kapotgebeten. Hij neemt ook prooien mee, zoals muizen, mollen of duiven. En die kadavers trekken maden aan.”

Download onze app voor Android of iOS