.
Vanya Wellens
dinsdag 24 januari 2023

Thuis-actrice Vanya Wellens openhartig over haar moeilijke jeugd

Ze voelt mee met kinderen in dezelfde situatie.

Sinds de energiecrisis lezen en horen we alsmaar vaker over kinderen die zonder brooddoos op school toekomen. Thuis-actrice Vanya Wellens weet perfect hoe ze zich voelen. Ze heeft het als kind immers zelf meegemaakt.

Zelf groeide Vanya op in een eenoudergezin, na de scheiding van haar ouders. Haar vader stond als gescheiden man alleen in voor de opvoeding van drie kinderen. Dit had als gevolg dat ze af en toe weleens zonder brooddoos op school toekwam. Een ervaring die ervoor gezorgd heeft dat ze heel zorgvuldig met geld omspringt, en dat ze pas aan kinderen begon toen ze wist dat ze financieel op eigen benen kon staan.

Als er iets is waar de actrice geld wilt aan uitgeven is het wel een gezellige thuis: Verre reizen zijn niet aan mij besteed. Geef mij maar mijn financiële onafhankelijkheid. En een eigen huis waar ik, samen met de kinderen, gelukkig kan zijn.”

Haar voornaamste streven in het creëren van die gezellige thuis is daarom haar kinderen alles te kunnen geven wat ze zelf in haar jeugd heeft moeten missen. Tegelijkertijd wil ze hen ook leren bewust met geld om te springen: “Als ze iets willen kopen, doe ik mijn dochters altijd stilstaan bij de vraag: Heb je dit wel nodig? Want naast een goed leven, wil ik ze ook de waarde van geld meegeven.”

Door haar bewuste manier van leven kon Vanya de energiecrisis ook veel beter de baas: “Al jaren zorg ik ervoor dat de temperatuur niet te hoog staat en de lichten niet onnodig branden.”

Bio van Vanya Wellens

Meer Over:

Vanya Wellens Thuis