.
Swoop
dinsdag 1 augustus 2023

Swoop lanceert nieuwe overwinningsdans ‘Viva Victoria’

Weer een stevige meezinger.

Na o.a. hun meezingers ‘Country Roads’, ‘De Sardienendans’ én vele andere knallers, lanceert partyformatie Swoop aanstaande vrijdag 4 augustus 2023 de gloednieuwe single ‘Viva Victoria’. Wie goed luistert, herkent misschien wel de instrumentale trompetsong die begin vorige eeuw werd gespeeld na een overwinning, voorzien van een Polka-dans, waarbij de massa door de knieën gaat en er vervolgens uitbundig wordt gesprongen, gejuicht en gejoeld. Zanger Filip D’Haeze voorzag ‘Viva Victoria’ van een Nederlandstalige tekst. Manager Patrick Vandewattijne zat mee achter de studioknoppen, samen met zijn goede vriend en topproducer Manfred Jongenelis (John West, Marianne Weber e.v.a.). “Met Swoop zijn we helemaal mee met de huidige muziektrends. ‘Viva Victoria’ is niet alleen een toffe overwinningsdans, het refrein leent zich ook uitstekend voor heel wat toffe filmpjes en TikToks”, klinkt het enthousiast.

Al meer dan 22 jaar is partyformatie Swoop van Filip D’Haeze en de Swoop-girls Eva, Aurélie, Joyce en Yenna een vaste waarde in Vlaanderen. Op alle podia waar ze staan, zorgen ze steevast voor een uniek feestje. “Er is altijd wel een goede reden om te feesten. Voor ons maakt het niet uit of het nu een dorpskermis is, een wijkfeest, parochiezaal, feesttent, arena of bedrijfsfeest. Overal waar ze ons vragen, geven we al jaren het beste van onszelf en genieten we zelf ook enorm als we vanop het podium zien hoe de mensen zich amuseren”, zegt Filip D’Haeze.

Na o.a. ‘Country Roads’, ‘De Sardienendans’ én ‘Doe De Swoop’ lanceert Swoop met ‘Viva Victoria’ een gloednieuwe overwinningsdans. “Ja, het is een oorwurm”, gaat Filip verder. “’Viva Victoria’ is gebaseerd op een bekende trompetsong én Polka die gedanst werd na een overwinning. Het volk werd extatisch wanneer ze nog maar de eerste klanken hoorden. Zo herkenbaar is het liedje dat wij voor het eerst voorzien hebben van een Nederlandstalige tekst. Het euforische gevoel van ‘de overwinning’ ervaar je meteen als je ‘Viva Victoria’ hoort. Het dansje dat erbij hoort leent zich uitstekend om als refrein collectief gedeeld te worden op sociale media. Met Swoop bereiken we al jaren een breed publiek en ik merk aan onze jeugdige fans dat ze het fijn vinden om stukken van onze liedjes te delen op hun socials. ‘Viva Victoria’ is inderdaad een feestlied dat zich ook nog eens leent om lekker te streamen én dat gedraaid kan worden op radio. Met die elementen hebben producers Patrick en Manfred ook nog eens rekening gehouden, waardoor het een unieke Swoop-song is geworden. Vanaf de komende optredens zit ‘Viva Victoria’ zeker in onze setlist. Benieuwd hoe snel de mensen gaan meedoen, maar ook daar hebben we alle vertrouwen in!”