.
Sven Pichal
maandag 10 mei 2021

Sven Pichal haalt uit naar feestende jongeren

"Nu lachen sommigen hen in hun gezicht uit"

De beelden van de jeugd die aan het Flageyplein in Brussel aan het feest was zijn ook bij Sven Pichal niet onopgemerkt voorbij gegaan. De Radio 2-presentator is niet echt blij met wat hij te zien kreeg. Gelukkig is niet iedereen zo. “Bedankt aan iedereen die wél gewoon kan blijven genieten met mate. Die van dat terrasje gaat genieten, weer eens bij iemand langsgaat die hij of zijn zo hard gemist heeft, die in een rollercoaster overkop gaat in een pretpark. Maar die niet meteen alle remmen lost. En die wel blij is met wat er nu weer kan”, schrijft Sven Pichal op Facebook.

En meteen lanceert Sven Pichal een voorstel. “Misschien een idee aan de overheid: in plaats van de politie te sturen, start een livestream vanuit de ziekenhuizen en toon die beelden op een groot scherm op die pleinen met feestvierende mensen en zet daar de tekst bij: ‘Denk je dat wij dit leuk vinden? Jij hebt het misschien lastig, sommigen hebben het nóg lastiger’”, gaat Sven Pichal verder.

De cijfers mogen dan wel aan het verbeteren zijn, de problemen zijn nog altijd niet voorbij. “Vorig jaar applaudisseerden we voor de mensen uit de zorg, nu lachen sommigen hen in hun gezicht uit. Maar lieve mensen in de zorg, wees gerust, er is nog altijd een grote meerderheid die wél jullie werk zeer erg apprecieert, daar ben ik wel zeker van”, zo geeft Sven Pichal de mensen van de zorg een extra duwtje in de rug. En daar sluiten wij ons aan. Wat zouden wij zonder de mensen in de ziekenhuizen doen?


Download onze app voor Android of iOS

Bio van Sven Pichal

Meer Over:

Sven Pichal