.
Sven De Ridder
dinsdag 16 augustus 2022

Sven De Ridder: “Ze maken wel veel lawaai”

Hij bezoekt ze regelmatig

Wanneer je een rondleiding wil door Antwerpen, dan klop je best even aan bij Sven De Ridder. Hij is een Antwerpenaar in hart en nieren en zal de stad nooit verlaten. Hij voelt er zich helemaal thuis en kent de stad op zijn duimpje.

“In het centraal station van Antwerpen voel je gewoon dat Antwerpen een wereldstad is. Het centraal station komt gewoon in de buurt van het Central Station in New York. En dat zijn niet de enige gelijkenissen die de twee steden hebben”, zegt Sven trots in Dag Allemaal.

En De Ridder weet ook perfect hoe het komt dat de beide steden zo’n grote gelijkenissen vertonen. Althans hij denkt het te weten.

“Volgens mij komt dat door Peter Stuyvesant, een calvinist die volgens mij van hier naar Holland is gevlucht en veel betekend heeft voor New York. Eigenlijk is New York een Antwerpse uitvinden. Daarom voel ik hier de vibe van the Big Apple.”

Sven houdt ook erg veel van de zoo, en gaat er regelmatig zijn favoriete dieren bezichtigen. “Dat is een nijlpaard. Nijlpaarden imponeerden mij altijd. Ze maken veel lawaai, maar zijn ook schattig. Het EAT had het peterschap van de nijlpaarden in de zoo. Ik ben toen weleens in hun kot gemogen.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Sven De Ridder

Meer Over:

Sven De Ridder