.
Cath Luyten
vrijdag 7 november 2014

Sven De Leijer speelt Cath Luyten naar huis

Cath Luyten gaat af tijdens Slimste Mens Ter Wereld.


Cath Luyten wist de afgelopen dagen heel wat juiste antwoorden tijdens De Slimste Mens Ter Wereld maar hoe verbaasd mensen donderdagavond wel waren is echt niet te vatten. Luyten speelde een superzwakke aflevering. Zo zwak zelfs dat ze op een bepaald ogenblik amper 18 seconden had en met veel moeite terug in het spel kon komen.

Nieuwkomer Sven De Leijer was naar eigen zeggen geen liefhebber van quizzen maar net zoals Adil El Arbi speelde hij een ijzersterke eerste aflevering. De Leijer wist 465 seconden te verzamelen, Adil haalde er 413 maar Cath moest tevreden zijn met 173 seconden. Een verschil van 240 seconden, Luyten zou ongetwijfeld een vogel voor de kat zijn tijdens de finaleronde.



Met Philippe Geubels en Bart Cannaerts zou het een grappige aflevering worden en dat werd het ook. Zelfs een mop die zo oud als de straat is, kreeg Cannaerts iedereen aan het lachen. Hij wist het verhaal over het leggen van kasseien en het stelen van stenen op een werf in zijn buurt waarbij de politie kwam kijken en hij zogezegd kasseien op overschot had maar van de politie alles weer moest opladen goed te verkopen. Die hebben we allemaal toch al gehoord, niet? Er werd gelukkig goed gespeeld met het bekende resultaat.



Dat het een korte finaleronde zou worden, stond in de sterren geschreven. Cath Luyten begon al zwak met een vraag over de uitgaven van miljonairs maar ook Adil deed het daar niet zo best. Zelfs bij de vraag over Take That kwam ze maar aan twee antwoorden en liet ze onder andere Robbie Williams liggen. En dan moest de vraag over de laatste 5 secretaris-generaals van de Verenige Naties nog komen. Daar liet ze kostbare tijd verloren gaan en kwam Cath op 67 tegenover 275 voor Adil. Cath mocht dan 5 vragen over Nadal geven en ook daar had ze het moeilijk mee en gaf ze maar één antwoord. Op 53 seconden stopte ze en Adel had amper moeite om drie overblijvende antwoorden te geven.

Exit Cath Luyten dus en daardoor zitten we maandag opnieuw met drie mannen opgezadeld: Adil El Arbi, Sven De Leijer en nieuwkomer Lucas Van den Eynde.

Bio van Lucas Van den Eynde, Take That en Robbie Williams