.
News Image

Straks: Zone Stad - laatste aflevering

Al bijna 12 weken lang houdt Natali Broods gemiddeld 871.000 kijkers (live +6; goed voor een marktaandeel van 31,7% op VVA 18-54) in spanning door haar moorddadige personage Veerle Goderis.

Al bijna 12 weken lang houdt Natali Broods gemiddeld 871.000 kijkers (live +6; goed voor een marktaandeel van 31,7% op VVA 18-54) in spanning door haar moorddadige personage Veerle Goderis.

ZONE STAD: WORDT VEERLE GODERIS TIJDIG ONTMASKERD? RAZEND SPANNENDE SEIZOENSFINALE OP MAANDAG 27 MEI 2013 OM 21.15 Dat ze Lucas (Werner De Smedt) helemaal in haar macht heeft, bleek nog maar eens in het eerste deel van de razend spannende seizoensfinale van Zone Stad. Lucas wist dat hij geen kant uit kon: als hij Veerle aangeeft bij zijn collega’s, vliegt hij zelf achter de tralies omdat hij de -mislukte- moord op Tom (Guy Van Sande) bestelde en zij daar de zo gewilde bewijzen voor heeft. De hoofdcommissaris werd op het einde van de 12de aflevering zo tot de wanhoop gedreven dat hij geen andere uitweg zag dan zelfmoord. Maar hoezeer hij ook getergd wordt door zijn demonen… zelfmoord plegen bleek een stap te ver. Hoe moet het nu verder in de laatste aflevering van het achtste seizoen op maandag 27 mei? Zeker is dat Veerle de hete adem van het Zone Stad-team in haar nek voelt. Tom en Esther (Kim Hertogs) ontdekten dankzij de forensische gegevens dat dezelfde vrouw iets te maken had met de zogezegde zelfmoord van Jimmy en de moord op Kathy: Dina Terlinden. De kijker thuis kwam vorige week te weten dat Dina Terlinden zich heeft laten ombouwen tot Veerle Goderis, en het ziet er naar uit dat het niet lang meer zal duren vooraleer ook de inspecteurs de link leggen… Maar komen ze op tijd, voor de psychopate nog meer doden maakt? En kan Lucas zijn geheim bewaren? AFLEVERING 13 OP MAANDAG 27 MEI 2013: GEZICHTSBEDROG –DEEL 2 Lathouwers, Tom, Lucas en Esther onderzoeken de dood van Paul Staes. Het lijkt op zelfmoord, maar Lathouwers ontdekt al snel dat Staes een injectie kreeg met een spierverlammer. Het gaat dus om moord. Ondertussen wordt de lijst verdachte zelfmoorden steeds langer: naast Staes was ook het overlijden van Herman en Ingrid Cortens op zijn minst vreemd te noemen. Om nog maar te zwijgen over de zelfmoord van Jimmy enkele maanden terug, vindt Tom. Hij en Esther bijten zich vast in Dina Terlinden: een onbekende verdwenen vrouw, wiens vingerafdruk op de handtas van Kathy stond. Wanneer ontdekt wordt dat het DNA van eenzelfde vrouw op de crime scenes bij Jimmy, Kathy en Lucas gevonden wordt, denken Tom en Esther dat het om de mysterieuze Dina gaat. Wat is de link tussen haar en de slachtoffers, waar is Terlinden, en waarom stond zij op de patiëntenlijst van dokter Staes? Lucas en Veerle voelen Toms hete adem in hun nek. Maar net dan wordt hij geschorst door het Comité P... Gastacteurs: Guido De Craene (Mark Lathouwers), Barbara Sarafian (Inge Daems), Koen De Sutter (Paul Staes), Ina Geerts (Marianne Waelkens), e.a. Zone Stad, vanavond om 21.15 op VTM.