.
Peter Van de Veire
vrijdag 12 juli 2019

Stopt Peter Van de Veire met zijn ochtendshow?

Peter Van de Veire wil meer rust inlassen na de geboorte van Lex.


Eind mei werd Peter Van de Vierde voor de vierde keer vader. Zoontje Lex was drie weken vroeger dan gepland op de afspraak en Peter Van de Veire spreekt klare taal: “ik wil meer rust inlassen”. Komt er een einde aan zijn ochtendshow?

Na de MIA’s presenteert Peter Van de Veire ook Vlaanderen Feest. “Ik heb het geluk dat ik altijd het podium op mag tijdens die muziekshows. Maar dat zijn er heel weinig. Ik vind dat jammer,” aldus de presentator die echter wel naar alternatieven zoekt voor meer muziek bij de VRT.

Grote shows zoals de MIA’s en Vlaanderen Feest kosten handenvol geld, daarom is Peter Van de Veire aan het brainstormen over andere manieren om die te realiseren. Gewoon via de online platformen van de VRT, bijvoorbeeld, onthult de presentator in Story. “Ik ben ervan overtuigd dat een volledige studio en 37 cameraploegen niet altijd nodig zijn om de nieuwe single van pakweg Tom Dice en Kato te capteren. Dat kan ook op een fiets aan de Leie, als de belichting goed ziet,” aldus de creatieve duizendpoot in Story.

“Als openbare omroep hebben we toch de taak om de lokale muziekindustrie te ondersteunen,” beseft Peter Van de Veire. Maar dat is voor na de zomer want juni en juli hield de presentator bewust rustig voor de geboorte van Lex. In augustus zijn er de opnames voor het VIER-programma De Battle met Gert Verhulst en James Cooke dat Peter Van de Veire zal presenteren, maar in juni en juli hield de presentator zijn agenda zo leeg mogelijk om te genieten van zoontje Lex. “Hij vraagt ook de nodige aandacht,” aldus Peter Van de Veire.

Lex werd drie weken te vroeg geboren, maar had wel de perfecte maten en gewichten. “Hij is even mooi als zijn drie zussen en moeder,” aldus Peter Van de Veire. “En hopelijk even gelukkig als zijn vader op dit moment.” Peter Van de Veire en zijn echtgenote hebben trouwens een bijzondere traditie in het leven geroepen sinds de geboorte van zoontje Lex.

“Elke donderdag, de dag waarop hij geboren is, gaan we samen op restaurant om zijn ‘verjaardag’ te vieren. Ik denk dat we de voorbije maand al meer op restaurant zijn geweest dan in het hele jaar ervoor,” lacht Peter Van de Veire. “En we zijn ambitieus: we willen die traditie volhouden tot zijn achttiende verjaardag,” onthult Peter Van de Veire in Story. “Ik vind het ook gewoon belangrijk om dingen te blijven doen met mijn vrouw. Je mag je partner nooit vergeten, dat blijft een heel onderschat gegeven,” aldus Peter Van de Veire die aankondigt meer rustpauzes te zullen inlassen.

Maandag 26 augustus keert De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow terug. “Stoppen komt niet in me op,” aldus de radiostem die echter wel beseft dat sommige dingen zullen moeten veranderen. “Ik besef dat sommige dingen anders moeten. Niet alleen omdat er een zoon is bijgekomen, ook voor mezelf. Na elk project wil ik voortaan even rust inlassen. Voor mijn omgeving én mijn hoofd,” aldus Peter Van de Veire in Story.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Peter Van de Veire

Meer Over:

Peter Van de Veire