.
News Image

Steve Tielens is woedend

Zware beschuldigingen aan adres Steve Tielens maar hij ontkent alles.


“Gestalkt en bedreigd”, lezen we deze week op de cover van Story. Steve Tielens heeft naar eigen zeggen last van een dolgedraaide fan die Monique zelfs bij de keel greep. Terwijl Steve Tielens in Story de kans krijgt om zijn verhaal over de dolgedraaide fan te doen, krijgt die fan in Tv Familie de kans om zijn kant van het verhaal te doen. Steve Tielens beweert dat ene zekere Mike uit Torhout zijn stalker is maar diezelfde Mike vertelt in Tv Familie dat hij verliefd werd op Steve en dat de zanger hem misbruikt heeft. Maar wie heeft er nu eigenlijk gelijk?



We kunnen er niet naast: Steve Tielens nam een goede week geleden contact op met onze redactie.

Dit is wat wij vorige week publiceerden: “Bekend zijn heeft helaas ook nadelen, dat heeft Steve Tielens ondervonden. Sinds de zanger in The Show Must Go On te zien was, is de populariteit van de zanger pijlsnel gestegen. Maar de bekendheid zorgt ook voor problemen. De zanger heeft last van een stalker. Dat vertelde Steve dinsdag in een gesprek met de Showbizz-Site. “Er is blijkbaar iemand die mij probeert te imiteren en die persoon gaat daar bijzonder ver in. “



Het bericht zich als volgt verder: “Zo dook de man al op in de zaak waar ik ga fitnessen en ook mijn kapster kreeg al het bezoek van die stalker. Hij stond een tijdje geleden ook al bij Monique thuis en greep haar zelfs al bij de keel”, vertelt Steve.

Fans hebben is leuk maar er zijn grenzen. En die grens werd ondertussen een aantal keer overschreden. “Monique gaat bij de politie een klacht indienen want ze voelt zich niet meer veilig”, klinkt het verder. Monique eist een straat en omgevingsverbod.

Kort nadat wij het bericht publiceerden, kregen we te horen dat het verhaal niet klopte. Na overleg besloten wij het artikel offline te halen.



Einde verhaal? Niet echt want zowel Steve Tielens als de stalker lieten ons weten dat er klacht werd ingediend bij de politie. Steve kreeg de kans om zijn verhaal te doen in Story. In het weekblad vertelt hij dat hij klacht heeft ingediend tegen een dolgedraaide fan. Die fan zou de zanger al maanden lastigvallen. De man zou verliefd zijn op de zanger. “Hij duikt op in de fitness waar ik kom en bij mijn kapper. Heel onlogisch, want ik woon in Boom en hij in West-Vlaanderen. Hij heeft me ook achtervolgd tot in een taverne waar ik een meeting had”, vertelt Tielens in Story.



De zanger beschuldigt zijn stalker dat hij leugens rond bazuint. “Hij is ziek in zijn hoofd. Hij dreigt ermee naar de pers te stappen en een boekje over mij open te doen. Hij zal alles doen om mij proberen neer te halen. Tielens geeft toe dat er chatberichten bestaan maar volgens hem staat daar niets verkeerd in. En daar stopt het niet bij want Tielens vertelt in Story dat de man Monique bij de keel heeft gegrepen. “Mijn raadsman volgt dit verder op, want ik ben hierdoor getraumatiseerd. Ik slaap er ’s nachts iet meer van. Hij is de meest gestoorde fan die ik ooit heb gezien”, klinkt het verder.



Mike uit Torhout doet dan weer zijn versie van het verhaal in Tv Familie dat op woensdag in de krantenwinkel ligt. De man laat een ander licht over de zaak schijnen. Mike geeft toe dat hij verliefd was op Steve Tielens en hij dacht dat het wederzijds was want Steve kuste hem meermaals op de mond. “En hij stuurde me berichtjes waarin hij beweerde dat hij zijn vrouw voor mij zou verlaten en dat we binnenkort samen op reis zouden gaan. En ja, ik geloofde hem. Stom, natuurlijk. Maar Steve kan erg lief zijn en het allemaal enorm goed uitleggen.”



De man vertelt in Tv Familie dat hij veel deed voor de zanger. De man heeft een mobiele car-wash en kwam speciaal naar Boom om de wagen van Tielens te poetsen. Gratis. “Ik betaalde zijn apothekersrekening, zijn telenetabonnement dat afgesloten werd, ik kocht parfum voor hem en ik sponsorde zijn evenementen zoals bijvoorbeeld zijn nieuwjaarsreceptie.” Maar daar stopte Mike mee. “Toen ik weigerde Steve nog één cent te betalen, werd hij woedend. Hij begon me uit te schelden en zette andere fans tegen me op. Hij dreigde zelfs om me zwart te maken voor de hele buitenwereld.”



“Steve schilderde mij plots af als een ziekelijke stalker die hem zelfs tot in de fitness achtervolgt. Terwijl hij het was die míj uitnodigde om samen naar de sauna te gaan...” De man vertelt in Tv Familie over zijn grote verdriet. De man is emotioneel gekraakt. “Ik voel me bedrogen én misbruikt. ’k Heb al veel slapeloze nachten achter de rug, hoor. Maar hoe erg ook: Steve is mijn tranen niet waard. Ik ben niet meer bang voor hem. Vandaar dat ik nu ook mijn verhaal doe. En wees maar zeker: velen zullen zich herkennen in wat ik zeg.” Volgens Mike heeft Steve meer slachtoffers gemaakt.



In Tv Familie krijgt Steve de kans om zich te verdedigen. Hij ontkent alles en vertelt dat hij Mike te dicht heeft laten komen. “Hij heeft mijn goede bedoelingen en gezwans verkeerd geïnterpreteerd. Zodra ik hem minder aandacht gaf, werd hij kwaad. En begon hij die verhalen te verzinnen. Over dat ik hem misbruikt heb, dat hij al mijn rekeningen betaalde. Maar geloof me: ik moet zijn geld niet, hoor. Ik verdien genoeg met mijn optredens”. Steve Tielens heeft zijn advocaat ingeschakeld. Die liet ons weten dat zij de zaak niet willen zien escaleren. De advocaat schrijft in zijn schriftelijke reactie dat er effectief klacht werd ingediend tegen de stalker. Daarvan bestaat een officieel pv. En ook de stalker liet ons weten dat er klacht werd ingediend tegen de zanger. Wordt ongetwijfeld vervolgd.


Bio van Steve Tielens

Meer Over:

Steve Tielens