.
Camping Coppens met Staf Coppens
zaterdag 11 september 2021

Staf Coppens: "Ik kan niet voor iedereen goed doen"

Dit heeft Staf alvast moeten leren op zijn camping.

Camping Grinsby, de camping van Staf Coppens en zijn vrouw Monique draaide afgelopen zomer op volle toeren. De boekingen stroomden binnen en ze moesten ook heel wat mensen teleurstellen omdat ze volgeboekt waren. Toch zullen Staf en Monique nooit rijk worden van hun camping. “Als je rijk wilt worden, moet je nooit een camping kopen. Het is geen goede investering, op financieel vlak. Maar qua levenskwaliteit is het dat absoluut wel”, verklaart Staf in Dag Allemaal.

Dat Coppens een camping heeft geopend in Zweden trekt natuurlijk extra Belgen aan. Toch bleef de overgrote meerderheid Zweeds. “Dik 90% van de mensen was heel tevreden. Alleen zal ik ermee moeten leren leven, en da’s bikkelhard voor mij – dat ik niet voor iedereen goed kan doen. Ik heb geen probleem met kritiek, maar het besef dat je niet iedereen gelukkig kan maken is vervelend.”

Om de droom van Staf en Monique waar te maken, moesten ook hun kinderen Beau en Nora mee verhuizen naar Zweden. Iets waar heel wat kritiek op kwam. “Wat doen ze hun kinderen toch aan” luidde het bij televisiekijkend Vlaanderen. Maar Staf is ervan overtuigd dat zijn kinderen echt wel gelukkig zijn. “’t Gaat nog altijd met ups en downs, maar ze zijn echt al ingeburgerde Zweedjes, die de taal perfect spreken. Door hier te wonen leren ze dat er nog een wereld buiten Vlaanderen bestaat.”

Download onze app voor Android of iOS