.
News Image

Special van Weg Zijn Wij

Ann Tuts, Martine Prenen en Leonard Muylle trekken de grens over.
Op zaterdag 14 oktober verlaat Weg zijn wij even ons eigen land om net over de grens op weekend te gaan. Presentatrice en gezondheidscoach Martine Prenen, Ketnet-wrapper Leonard Muylle en actrice Ann Tuts gaan samen op pad en ontdekken bekende en onbekende plekjes in Nederland. Van de grootste Europese stadsboerderij in Den Haag en een ecologisch kartonnen vakantiehuis in een adembenemend stukje natuur in Dordrecht, tot een spectaculaire activiteit in de haven van Rotterdam. Het wordt een Hollands weekend vol verrassingen.

Weg zijn wij special: op zaterdag 14 oktober om 20.10 uur op Eén.

Groenten oogsten in een stadsboerderij in Den Haag
Martine Prenen begon na haar tv-carrière aan een nieuw leven als schrijfster en gezondheidscoach. Ze zweert bij gezond, lekker en veganistisch eten en bant alle dierlijke producten. Geen toeval dus dat Martine de culinaire activiteit voor haar rekening neemt. In deze special trekt ze met Leonard en Ann naar de grootste stadboerderij van Europa, Urban Farmers in Den Haag. In die stadsboerderij, bovenop een oude Philipsfabriek, oogsten ze kraakverse groenten. Met deze oogst koken ze een heerlijke veganistische maaltijd: een lekkere ceviche van oesterzwammen en een zomerse salade.

Een kartonnen wikkelhuis in de Biesbosch van Dordrecht
Actrice Ann Tuts brengt haar vakanties liefst door midden in de natuur. Voor haar overnachting regelt ze de ideale overnachtingsplek, in een van de mooiste natuurparken van Nederland: De Biesbosch. Ann zorgt voor een overnachting in een wikkelhuis, een luxueus kartonnen vakantiehuis. Het is gemaakt van gerecycleerd karton en veel duurzamer dan een gewoon huis. Voor ze gaan slapen, neemt Ann haar weekendgenoten ook nog mee voor een kajaktocht op zoek naar de beroemdste bewoners van De Biesbosch: de bevers.

Een spectaculaire rondvaart in de haven van Rotterdam
Op vakantie gaat Ketnet-wrapper Leonard Muylle graag op zoek naar avontuurlijke en unieke activiteiten. In Weg zijn wij ziet hij zijn kans schoon om met een RIB-boot (een Rigid Inflatable Boat) aan een hoge snelheid over het water te scheuren langs de skyline van Rotterdam. Een onvergetelijke rondvaart met een stevige portie adrenaline. Om wat te bekomen heeft Leonard voor Martine en Ann nog een drankje geregeld in een drijvende jacuzzi, een HotTug, om het weekend relaxt te kunnen afronden.

Weg zijn wij special: op zaterdag 14 oktober om 20.10 uur op Eén.