.
Carry Goossens
dinsdag 18 juni 2024

Oscar terug in FC De Kampioenen

Daar gaan we weer!

De Rode Duivels hadden maandagavond veel pech, dat hebben de spelers van FC De Kampioenen al bijna 35 jaar. De VRT zal vanaf vanavond de zoveelste herhaling van de populaire reeks terug uitzenden. Terug dus naar het jaar 1990. Toen maakten we voor het eerst kennis met de slechtste voetbalploeg van het land en dat betekent dat we naast blijvers Marijn Devalck, Danni Heylen, An Swartenbroekx, Ann Tuts, Loes Van den Heuvel en Johny Voners ook Walter Michiels en Carry Goossens weer op tv te zien krijgen. In deze eerste aflevering schitteren trouwens ook Pol Goossens, Greet Rouffaer en Herman Verbruggen. Deze laatste had in aflevering 1 slechts een gastrol, later zou hij een vast personage in FC De Kampioenen mogen spelen.

DDT heeft zijn garage naast het terrein van FC De Kampioenen en dat bezorgt hem meer dan eens last. Nadat er alweer een ruit bij hem gesneuveld is besluit hij wraak te nemen. Hij doet de stem van speler Pico na en belt naar de tegenstander om te zeggen dat de Kampioenen forfait geven wegens "de toestand van het veld". Sponsor Boma heeft net de plaatselijke pers uitgenodigd, want hij zal de ploeg in nieuwe truitjes laten aantreden. Wanneer duidelijk wordt dat er niet gespeeld zal worden omdat de tegenstander heeft afgebeld, nodigt Boma de pers uit in de garage van DDT: daar staat een busje dat hij de Kampioenen cadeau wil doen. DDT raakt nu wel in nauwe schoentjes, want ook de andere ploeg heeft bij hem een busje besteld.

FC De Kampioenen, vanavond om 19.45 uur, net voor de échte topspelers van Portugal en Tsjechië het tegen elkaar opnemen in groep F van het EK in Duitsland.

Meest recente foto’s van Carry Goossens, Fc De Kampioenen, Danni Heylen, An Swartenbroekx, Greet Rouffaer, Herman Verbruggen, Ann Tuts, Johny Voners, Loes Van den Heuvel en Marijn Devalck: