.
Sofie Dumont
maandag 27 maart 2017

Sofie Dumont breekt keuken van Otto-Jan Ham af

Is Sofie Dumont een handige Harry?


Vanaf maandag 27 maart staat Sofie Dumont in de keuken van een idealist in hart en nieren: Otto-Jan Ham. Zijn keuken mag – letterlijk – afgebroken worden tijdens de week, want ze wordt binnenkort volledig gerenoveerd. Dat betekent ook dat Otto-Jan Ham en zijn gezin voor een tijdje moeten zien te overleven in een beperkte keuken. Daar weet Sofie raad mee: zij zorgt voor enkele survivalgerechten die op één gasvuurtje klaargemaakt kunnen worden. Ook dochtertjes Dolores en Filipa bieden hun hulp aan!



Maandag 27/03 staat er een éénpansrisotto met chipolata op het menu. Een stijl- én smaakvol gerecht waar Otto-Jan mee aan de slag kan tijdens de verbouwingswerken.



Op dinsdag 28/03 ontdekt Sofie Otto-Jans culinaire roots met een typisch Nederlandse specialiteit: poffertjes. Die worden op twee manieren klaargemaakt: zoet, met veel suiker en fruit, en hartig, met gorgonzola en tomaat. Ze gaan allebei even vlot naar binnen!



Woensdag 29/03 knutselen Sofie en Otto-Jan met kip. Ze maken een whiskey-butt-chicken. Otto-Jan Ham heeft geen idee wat dat is, “maar ik ben te vinden voor whiskey, butt én chicken, dus dat kan niet mis gaan”. De opgevulde kip gaat in de oven en wordt geserveerd met appelmoes, andijviesalade en zelfgemaakte chips.



Alle hens aan dek op donderdag 30/03, want dan komen Otto-Jans twee dochtertjes Dolores en Filipa de keuken mee op stelten zetten. Ze maken een zoet tussendoortje: chocolade cupcakes. Dochter Dolores staat te popelen om mee te koken en heeft het bakken duidelijk in de vingers.



Op vrijdag 31/03 waagt Sofie zich met Otto-Jan Ham aan een Hollandse klassieker, een versgemaakte kroket uit de muur. Een fiere Otto-Jan serveert zijn creatie aan zijn vriendin Iris, die mag proeven van de culinaire trots van Nederland.



​De Keuken Van Sofie, van maandag tot en met vrijdag om 18 uur op VTM.