.
News Image

Snert, tulpen en André Hazes voor Tine Embrechts en Lieven Scheire

Een heftige strijd in Holland-België.
Wij zeggen ‘zeker en vast’, zij ‘vast en zeker’. Wij zeggen ‘amai’, zij ‘asjemenou’. Wij zeggen ‘pif, poef, paf’, zij ‘pif, paf, poef’. De kleinste en grootste verschillen tussen Belgen en Nederlanders komen sinds vorige week aan bod in Holland-België, de nieuwe comedyquiz die stevig van start ging met 758.000 kijkers en 40,3% marktaandeel (VVA 18-54, live +5). Op woensdag 9 januari vechten Lieven Scheire en Tine Embrechts de derby der Lage Landen uit.

Vooral bij Tine roept Nederland zoete herinneringen op. “Mijn eerste reis zonder ouders was naar Cadzand”, vertelt ze. “Daar heb ik ook mijn eerste kus gekregen, van een Hollander. En ik ben meteen voor een über-Hollander gegaan, want hij heette Joep.” Tine en Lieven nemen het samen met hun teamcaptain Louis Talpe op tegen de Nederlandse presentatrice Britt Dekker en cabaretier/acteur Jeroen Van Koningsbrugge.

Wat weten Vlamingen af van de Nederlandse gewoontes? Welke uitdrukkingen verschillen in beide landen? En welke producten klinken bij onze Noorderburen totaal anders? Tine en Lieven testen ook hun kennis over de Hollandse tulpen, proeven ‘snert’ en proberen de monsterhit Leef van André Hazes Jr. verder aan te vullen. En wat is een ‘vrijmibo’ precies? Hun Nederlandse tegenstanders hebben het raden naar waarom Koen Crucke zo populair is in Vlaanderen, proberen het Brugse accent van Dominique Persoone te vertalen en halen hun neus op voor gefrituurde spruiten… Maar welk team weet het meest af van het andere land?

Holland-België, woensdag om 21.15 op VTM.

Download onze app voor iOS of Android