.
News Image

Smartphoneverslavingen in Make Belgium Great Again

Frances Lefebure en haar team op onderzoek.
Een leven zonder smartphone: het is voor heel wat jongeren ondenkbaar geworden. Zo goed als iedereen lijkt er tegenwoordig verslaafd aan te zijn. Zou ons land geen betere plek zijn mocht iedereen wat meer met elkaar praten en wat minder Facebooken, Instagrammen of Snapchatten? Dat vraagt Frances Lefebure zich op dinsdag 23 oktober af in Make Belgium Great Again, dat met de vorige aflevering 620.000 kijkers lokte en goed was voor 34,3% marktaandeel (VVVA 18-54, live +7). Samen met haar team waagt ze zich aan een confronterend experiment.

Frances nodigt 10 vrienden van KLJ Noorderwijk uit Herentals uit om samen de proef op de som te nemen. De helft van de groep moet 12 uur lang zien te overleven in een ‘notspot’-ruimte, zónder wifi of gsm-bereik. De andere helft blijft in de ‘hotspot’, mét gsm en wifi, maar zónder verbale communicatie. 12 uur lang zonder praten en met enkel contact via de smartphone… wat doet dat met een mens? Heel veel zo blijkt.

De Limburger Robert uit Jeuk is al jaren op zoek naar zijn favoriete gezelschapsspel 'Weg Ermee’. Nadat hij zelf verschillende vergeefse pogingen deed om het spel in handen te krijgen, plaatste hij een oproep in de krant om het spel uit 1987 terug te vinden. “Ik zou het dolgraag met mijn kleinkinderen willen spelen”, gaf Robert aan. Het team van Make Belgium Great Again botste op dit zoekertje en ging aan de slag.

Make Belgium Great Again, dinsdag om 20.35 op VTM.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Frances Lefebure

Meer Over:

Frances Lefebure