.
Slongs
zondag 24 mei 2015

Slongs Dievanongs in Winterrevue

Stany Crets onthulde zaterdagmiddag een aantal ronkende namen voor de nieuwe Winterrevue.


Zaterdagmiddag was er groot nieuws te rapen in de Shopping Stadsfeestzaal van Antwerpen. Daar stelde regisseur Stany Crets aan gelegenheidsgastheer en bevriend regisseur Jan Verheyen, in de talrijke aanwezigheid van pers en publiek, zijn superteam voor de WINTERREVUE voor. Ervaren rotten in het genre zoals Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Britt Van der Borght en Ann Van den Broeck werden aangevuld met opvallend nieuwe namen als de Belgium’s Got Talentfinalist Steven Delaere, de krachtige popzanger Udo en de straffe nummer-één rapster Slongs Dievanongs. Zij zullen allemaal schitteren in de WINTERREVUE vanaf 17 december in Theater Elckerlyc. Het was meteen het moment om de officiële affiche te onthullen.

De tandem achter Theater Elckerlyc in Antwerpen, nl. Nico Warrinnier en Dirk Van Vooren vroegen Stany Crets als conceptbedenker en scenarist voor deze WINTERREVUE versie 2.0. Stany laat zich omringen door een zeer professionele ploeg aan creatievelingen: styling door Erik Vernieuwe die zeer veel theatervoorstellingen op het palmares heeft staan, maar zich ook waagde aan menig TV-programma. Choreograaf Laurent Flament, bekend van de verschillende seizoenen van So You Think You Can Dance en Eric Melaerts die met zijn live band ontelbare televisieprogramma’s én concerten heeft opgeluisterd.

Het grote publiek zat natuurlijk te wachten op de onthulling van de grote affiche. Wie doet mee in de WINTERREVUE??? De sfeer zat er duidelijk goed in in de Stadsfeestzaal van Antwerpen toen de geblindeerde witte limo aanreed. Gastheer van dienst Jan Verheyen vroeg Stany Crets om de spreekwoordelijke tip van de sluier op te lichten. Wie zou op de loper verschijnen? Het resultaat is veelbelovend: leading lady van de Vlaamse music scene Slongs Dievanongs, straffe live-performer Udo en Belgium’s got talent-goochelaar Steven Delaere wagen zich voor het eerst op de theaterscène, omringd door een indrukwekkend arsenaal aan podiumexpertise en acteertalent: Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Britt Van der Borght en Ann Van den Broeck.

Kortom, Stany Crets heeft er duidelijk zin in met dit superteam. De uitdaging is dan ook bijzonder groot. Stany Crets beaamt: “Een zogenaamd oubollig genre nieuw leven inblazen is niet evident. Mijn doel is dan ook een groep mensen samen te stellen die én de humor hoog in het vaandel dragen, maar anderzijds ook hun metier beheersen als zangers, dansers, noem maar op. Ik wil gebruik maken van de traditionele elementen zoals eerder vermeld, maar wel door te proberen hen in een ander daglicht te plaatsen.”

De Winterrevue gaat in première op 17 december 2015 en loopt tot 10 januari 2016.

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen