.
W817 - de film
donderdag 17 februari 2022

W817-film 8ERAF! ontvangt 100.000ste bezoeker

Film is schot in de roos.

Woensdag mocht de bioscoopfilm van de jeugdreeks W817 - 8ERAF! - zijn 100.000ste bezoeker verwelkomen in Kinepolis Antwerpen. Niemand minder dan Britt Van Der Borght (Zoë) en Aron Wade (Akke) kwamen de bezoekers persoonlijk feliciteren.

Silke Crève (26 jaar) uit Putte-Kapellen en Björn Van Agtmael (30 jaar) uit Stabroek zijn de 100.000ste bezoeker(s) van 8ERAF!

Silke & Björn zijn elkaars beste vrienden en zien elkaar voor de eerste keer terug sinds 2 jaar door de Corona pandemie. Ze hadden tickets gekocht voor het fanevent maar konden er wegens omstandigheden toch niet bij zijn.

Silke & Björn zijn fans van het eerste uur en waren helemaal in de wolken door de persoonlijke verwelkoming van Britt & Aron vanavond in Kinepolis Antwerpen.

De film ging op 8 december 2021 in première in Kinepolis Antwerpen in aanwezigheid van de hoofdcast. In de 2 weken die daaraan voorafgingen, hadden ruim 50.000 fans al genoten van een exclusieve preview in aanwezigheid van de cast. Dankzij de voorverkoop van deze fantickets is de film gemaakt kunnen worden.

Jenne Decleir (Carlo), Govert Deploige (Steve), Kadèr Gürbüz (Birgit), Britt Van Der Borght (Zoë), Danny Timmermans (Tom), Aron Wade (Akke), Machteld Timmermans (Ellen) en Aagje Dom (Jasmijn) spelen de hoofdrollen. Naast de vaste W817-cast vinden we Clara Cleymans, Sofie Van Moll en Yemi Oduwale terug in belangrijke nevenrollen. Het scenario is geschreven door Bram Renders en Bart Vaessen, (samen met Steve De Wilde de bedenkers van de originele reeks). Pietje Horsten keerde terug als regisseur en debuteerde hiermee in de bioscoop.

Verhaal
Acht jeugdvrienden hebben elkaar na hun studies uit het oog verloren. Ze volgden elk hun dromen en passies en staan op een kantelpunt in hun leven. Op een dag ontvangen ze een mysterieuze videoboodschap van tech-geek Carlo. Hij nodigt zijn oude kotgenoten uit op een heel speciaal feest voor een 'bijzondere gelegenheid'. Tijdens een zeer geanimeerd weekend ontdekken Steve, Birgit, Zoë, Tom, Ellen en Jasmijn dat er in al die jaren veel en tegelijkertijd ook weinig veranderd is. Maar waar is Akke? En wat is Carlo eigenlijk echt van plan?

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Britt Van Der Borght en Aron Wade