.
siska scoeters
dinsdag 9 april 2024

Siska Schoeters: “Het zou een heel saaie aflevering worden”

Ze hebben ook te maken met vooroordelen

In ‘Durf Te Vragen’ stelt Siska Schoeters vragen aan mensen die andere mensen nooit zouden durven vragen. Dat zijn mensen die tot een bepaalde doelgroep horen, die iets ernstig hebben meegemaakt, of waar er veel vooroordelen over zijn.

Siska is een bekende Vlaming en ook die hebben vaak last van vooroordelen. Maar toch is ze niet van plan om daar een uitzending over te maken.

“Volgens mij zou dat een heel saaie aflevering worden. Stel dat ze mij zouden volgen, dan zie je mij boodschappen doen, soep maken, de kinderen van school halen en samen huiswerk maken. Ik leid niet zo'n glamoureus leven. Maar andere BV's misschien wel”, zegt ze in Dag Allemaal.

Een van de afleveringen gaat over het verliezen van je kind als ouder. Dat is een van de meest emotionele afleveringen van dit seizoen.

“Het was heel zwaar en droevig, maar tegelijk ook ontzettend mooi. Iedereen die kinderen heeft, gaat die aflevering willen zien. Maar wel met een bang hartje, want je kind moeten afgeven na een verkeersongeval of door een ziekte, is het ergste wat je als ouder kan overkomen. Die verhalen kwamen heel hard binnen bij mij. Op een gegeven moment zag ik mijn klankvrouw wenen en toen ben ik ook beginnen te huilen. Maar dat mag. Als ik tranen heb, dan moeten ze eruit.”

Bio van Siska Schoeters

Meer Over:

Siska Schoeters