You are here

Sien Eggers getroffen door borstkanker

19/10/2018 07:46-

Dit heeft Sien Eggers jarenlang verzwegen.

Het was donderdag de Dag tegen Kanker en dat vond actrice Sien Eggers het ideale moment om een onthulling te doen bij Van Gils & Gasten: de actrice had twee jaar geleden af te rekenen met borstkanker. Al die tijd had Eggers dat nieuws stil gehouden maar nu deed ze haar verhaal in de hoop dat andere vrouwen tijdig hun borsten laten controleren. Sien Eggers is nu 67, toen zij 65 was, kreeg zij te horen dat zij borstkanker had en dat was best een harde klap. Vandaag de dag heeft Sien het nog altijd moeilijk om daarover te praten. “Ik ging eigenlijk voor iets banaals naar de gynaecoloog en die vroeg me toen hoelang het geleden was dat ik mijn borsten nog eens had laten controleren. Dat was toen al drie jaar geleden maar Sien deed dat niet graag omdat het een ‘vervelend’ onderzoek is, ook al duurt het maar vijf minuten. Sien liet zich overhalen. “Dat is geen aangenaam onderzoek en je stelt dat uit, je stelt dat uit, je stelt dat uit en voor je het weet is dat drie jaar geleden. En geluk dat de gynaecoloog zag dat het ondertussen drie jaar geleden was. Een dag later werd het onderzoek uitgevoerd, ze bleef maar naar dat ene plekje gaan en dan werd het plots stil.” Er werd een kwaadaardig gezwel in haar borst gevonden maar dat gezwel was héél klein, dat is het grote geluk van Sien Eggers geweest.

Sien onderging een reeks bestralingen en is ondertussen volledig hersteld. Het feit dat zij door borstkanker getroffen werd, overtuigde haar om haar borsten voortaan regelmatig te laten controleren en met haar verhaal naar buiten te komen. Niet om in de belangstelling te staan, wel om andere vrouwen ervan te overtuigen hetzelfde te laten doen.
Vanaf vanavond is Sien Eggers trouwens in Dancing With The Stars op VIER te zien, de actrice is blij dat zij dat avontuur nog mag meemaken. Bovendien zorgden de repetities ervoor dat Sien leniger is dan ze voordien was.

Meer nieuws over:

Sien Eggers

Gerelateerde bio's: