.
Sha-Na
zondag 9 oktober 2022

Sha-Na: “Vroeger was het echt plezant”

Soms missen ze het wel nog eens

Claudia Decaluwé en Petra Lerutte waren in de jaren 90 vooral bekend als Sha-Na. Deze zomer mochten ze samen nog eens optreden bij ‘Tien Om Te Zien’ en hoewel het erg kriebelt om terug samen op te treden, hebben ze ook elk een eigen job.

“Ik zit in de horeca. Na het zingen ben ik met een café begonnen, daarna heb ik een tennis uitgebaat. Mijn man is altijd chef-kok geweest en we hebben een restaurant in Brugge gehad. Nu ben ik restaurantmanager bij Fort Napoleon in Oostende”, vertelt Claudia in Dag Allemaal.

Maar ook Petra is een heel andere weg uitgegaan. “Ik heb bij een begrafenisondernemer gewerkt, en ben daarna mijn eigen zaak gestart in het organiseren van plechtigheden: begrafenissen, maar ook huwelijken en doopsels. Ik schrijf daar ook teksten voor.”

Ze hebben samen heel wat jaren opgetreden en vertoefden vele jaren in de showbizz. Een wereldje dat er nu heel ander aan toe gaat dan toen.

“We missen het langs een kant wel. Vroeger was het heel plezant en collegiaal, maar als je uit de muziek stapt, merk je dat het toch een apart wereldje is.”

Bio van Claudia Decaluwé en Petra Lerutte