.
Sergio Herman
donderdag 11 januari 2024

Sergio Herman: “Ik groei hier als mens ook van”

Hij heeft het erg druk

Voor de opening van zijn restaurant Le Pristine trok Sergio naar Tokio. Hij wilde de opening mee in goede banen leiden en wilde er graag bij zijn. Maar het leven in Tokio is niet zoals hij gewoon is in België en Nederland.

“Er is hier zoveel discipline. Ik ben elke dag om zeven uur in het restaurant, en dan begint je dag om zes uur. Tot een uur of tien 's avonds. Alles is strikt getimed. Daar leer je zelf weer van. Ik ben soms nogal laconiek in het terugbellen. Als ik mijn gsm opendoe, en ik krijg veertig of vijftig berichten... Als ik niet meteen antwoord, vergeet ik het. Dat is niet slecht bedoeld, maar dat komt door de snelheid waarmee ik leef. Verdomme, denk ik dan. Daar moet ik aan werken. Ik ga hier als mens ook van groeien”, zegt hij in De Morgen.

Le Pristine staat voor een Italiaanse keuken met Zeeuwse ingrediënten. Niet meteen iets wat je in Tokio verwacht. De chef-kok serveert hier oesters, mosselen en gerookte paling.

“Die mosselen, dat is mijn DNA. De eerste keer dat ik in Japan kookte, was in het hotel waar die film Lost in Translation is opgenomen. Ik kreeg toen zo'n goede feedback over de mosselen. Maar ook over de gerookte paling, want dat kennen ze hier niet echt."