.
News Image

Selena Ali: Desnoods vlieg ik met Lee terug naar Peru

Miss België finaliste wil alles opofferen om Lee in leven te houden.


Gewezen Miss België-finaliste Selena Ali heeft zich de woede van heel wat mensen op de hals gehaald. De 23-jarige uit Stabroek bracht een tijdje geleden een Peruaanse straatkat mee naar huis. Toen het Federaal Voedselagentschap daar lucht van kreeg, kreeg Selena te horen dat zij haar kat moest laten euthanaseren. De reden? De kat zou mogelijk drager en verspreider van hondsdolheid kunnen zijn. Maar dierenvriend Selena Ali was daar niet mee akkoord en verzette zich tegen de beslissing van het FAVV. Gevolgd: een rechtszaak in kortgeding. Die zaak kwam afgelopen vrijdag voor. Er hing een dwangsom van 5.000 euro per uur boven haar hoofd, maar de rechter ging niet in op de eis van het FAVV.

Omdat Selena schrik heeft dat het FAVV ondertussen haar kat toch zou kunnen vinden, heeft zij een onderduikadres voor kat Lee gezocht en gevonden. Daar blijft Lee tot de rechtbank uitspraak in deze zaak doet.



Selena Ali vertelt maandag in Het Laatste Nieuws dat er helemaal geen gevaar is. Volgens haar is Lee kerngezond. “Zolang dat het geval is, vecht ik voor het leven van een dier dat zich niet kan verweren. En niemand moet bang zijn dat Lee een gevaar is voor de volksgezondheid, want hij zit veilig in quarantaine en is in België nog niet met andere dieren of mensen in contact gekomen. Hem nu doden, zou betekenen dat hij dood moet zonder reden. En daar ga ik nooit mee kunnen leven”, reageert Selena Ali in Het Laatste Nieuws.

De gewezen Miss België-finaliste is niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Zij gaat tot het uiterste om Lee in leven te houden en kreeg al de mondelinge steun van Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts en van meer dan 45.000 mensen die de petitie om Lee te laten leven ondertussen ondertekenden.



Ondertussen heeft federaal minister voor dierenwelzijn Ducarme een brief naar Ben Weyts gestuurd. Daarin stelt hij dat euthanasie de enige optie is voor katje Lee. De federale minster schrijft onder andere dat een mens amper 48 uur heeft om aan de dood te ontsnappen nadat die besmet is. Ook de kat in quarantaine plaatsen is volgens Ducarme geen optie. Volgens hem is de beslissing van het FAVV dan ook de enige correcte.



En daar is Selena Ali het niet mee eens. Zij wil er werkelijk alles aan doen om Lee in leven te houden. “Ik blijf zoeken naar een compromis, naar een quarantaine-ruimte die het FAVV wél geschikt vindt, tot in Nederland toe. En desnoods vlieg ik met Lee terug naar Peru zodat hij daar in quarantaine kan. Geen enkel offer is mij te veel voor hem”, reageert zij in Het Laatste Nieuws van maandag.


Bio van Ben Weyts en Selena Ali

Meer Over:

Ben Weyts Selena Ali