.
Christoff
dinsdag 13 november 2018

Schlagerzanger Christoff in Over Eten

Over eten: voedselverspilling en hoe het tegen te gaan.

In een nieuwe Over eten hebben Kobe Ilsen en Danira Boukhriss het over voedselverspilling. Wereldwijd wordt een derde van de totale voedselproductie uiteindelijk niet opgegeten. Dat is een gigantische berg.

Hoe komt dat? Danira volgt de weg die bloemkolen afleggen van boer tot veiling en gaat na waar de verspilling gebeurt en waarom: van bloemkolen die ‘te lelijk’ zijn tot roosjes die te klein zijn voor de diepvrieszak.

Maar Danira ontdekt ook dat er oplossingen in de maak zijn. Steeds meer producenten zijn zich bewust van hun verspilling en gaan aan de slag met overschotten.

Tips om minder te verspillen
Maar verspilling gebeurt ook bij ons, de consument. Kobe trekt naar de supermarkt en legt er met verborgen camera onze kieskeurigheid vast.

Danira daagt twee gezinnen uit: hou een hele week bij wat je allemaal weggooit. Dat is veel, zo blijkt. Té veel, vindt Jennifer Schleber, auteur van een boek over verspilling. Zij komt langs en geeft een heleboel tips om thuis minder te verspillen.

Wat eet schlagerzanger Christoff?
Zanger Christoff heeft een behoorlijk druk leven, maar op rustigere dagen komt de bon vivant in hem naar boven. Dan gaat hij voor een royaal ontbijt en kiest hij voor de pure, stevige, Vlaamse kost. Tel daarbij op dat hij droomt over éclairs en zijn koffie het liefst bestelt daar waar hij er een deftig koekje bijkrijgt, en dan heb je alle ingrediënten voor een boeiend eetverhaal. Danira volgt een dag in zijn spoor.

Over eten: woensdag 14 november om 20.35 uur op Eén.

Bio van Christoff, Kobe Ilsen en Danira Boukhriss