.
Danira Boukhriss Terkesidis
dinsdag 22 november 2022

Danira Boukhriss: “Ik was daar zo van aangedaan”

Ze kreeg veel negatieve commentaar

De finale van ‘De Allerslimste Mens Ter Wereld’ was één van de spannendste van de afgelopen jaren. Zou het Bart Cannaerts worden, zoals velen hadden gehoopt, of was het toch Danira Boukhriss Terkessidis die het finalespel zou winnen… het antwoord kennen we ondertussen allemaal.

Danira Boukhriss kreeg de oorkonde uit handen van Jeroom en de jonge actrice Jennifer Heylen, en net zoals Danira een vrouw van kleur.. Die was ontzettend blij dat Danira de wedstrijd had gewonnen.

“Ik stond er niet bij stil, tot dan inderdaad. Ze zei ‘Kleine meisjes zijn nu aan het kijken en je bent voor hen een voorbeeld’. Dat heeft me echt ontroerd. Adil El Arbi heeft het al eens gewonnen, maar nu als eerste vrouw van kleur, dat is wel iets cool”, klinkt het in Het Nieuwblad.

Dat ze als vrouw van kleur de overwinning heeft binnengehaald doet Danira deugd en is een mooie tegenreactie op alle mensen die vooroordelen hebben.

“Ik heb veel racistische commentaren gekregen, dus mijn overwinning is nu wel een kleine: ‘hier zie!’. Tijdens het eerste seizoen van ‘Over Eten’ kwam er een Marokkaanse vrouw naar me die zei dat haar dochtertje van acht me gezien had op tv, en zei: ‘Betekent dat dan dat ik ook misschien op tv kan komen?’ Ik was daar zo van aangedaan.”