.
Sarah Mouhamou
zaterdag 21 januari 2023

Sarah Mouhamou vond weinig rust tijdens ‘Een echte job’

“Mijn hoofd bood weinig ruimte aan andere dingen.”

Doorgaans vindt Ketnet-wrapster Sarah Mouhamou haar grote inlevingsvermogen één van haar mooiste eigenschappen. Maar toen ze voor het vtm-programma ‘Een echte job stage liep als verpleegster op de afdeling orthopedie van het Aalsterse Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis, zorgde het er vooral voor dat ze meer gewicht meesleurde. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Sarah stond dan ook niet te springen om dagelijks met wonden in aanraking te komen: “’t Is niet dat ik een zwakke maag heb, hoor, maar als iemand pijn lijdt, neem ik dat over.” Gelukkig leerde Mouhamou om die knop om te draaien als het moet. “Een patiënt heeft niets aan een verpleegster die aan zijn bed staat te trillen.”

Toch kon Sarah haar patiënten en hun verhalen ook buiten het ziekenhuis maar moeilijk loslaten. Zelfs ’s nachts niet.

“Ik droomde zelfs over patiënten, alsof ik een tweede shift draaide in mijn slaap. Mijn hoofd bood weinig ruimte aan andere dingen,” zo legt ze uit.

Als verpleegster moest Sarah bij haar patiënten de bloeddruk meten, hun hartslag checken, de juiste medicatie toedienen. Dit zorgde ervoor dat ze, ook letterlijk, dicht bij hen kwam staan waardoor ze bijna als vanzelf een luisterend oor werd voor haar patiënten.